Ont om segelbåtar på Allt För Sjön

I söndags var jag på besök på Allt För Sjön, vårens båtmässa. Med mig hade jag pappa och min dotter. Båtmässan är lite av en vårtradition, och dagen till ära så vräkte snön ner.
Segelbåtarna gick nästan att räkna på ena handens fingrar, och den minsta av dessa är 38 fot. Sedan finns ju en och annan klass-båt som till exempel Express. KSSS har en J/70 i sin monter.

Bland jollarna fanns en liten rolig båt, Mini 230. Storlek som en Optimistjolle, men med form som en riktig segelbåt, med sittbrunn och ruff. Vanlig rigg med storsegel och fock. Man sitter mitt i båten, i ”ruffluckan” och styr med en spak.

Arcona435Arcona 435, bilden ovan, blev tidigare i år vinnare i ”European Yachts of the Year”. Om man vill han en 43-fotare med gott boende och bra segling så är det förmodligen ett bra val. Arcona-båtar är ju kända för sina goda seglingsegenskaper.

I tillbehörshallen tyckte jag att det var färre båtprylar än tidigare. Det var mest en massa butiker med mässrea. En del sjökläder med riktigt bra priser. Det fanns också salami, ostar, sardiner, massagestolar och bilar på båtmässan. Ja, ost och salami kan man ju äta på sjön, och bilen åker man ju med till båtklubben. McLaren 720s är en riktigt häftig bil. Fel färg tyckte dock min dotter, men har man råd med 3 miljoner för en tvåsitsig sportbil så har man nog råd att foliera den i en önskvärd färg.

Nästan direkt innanför entrén till tillbehörshallen fanns Odd Lindqvist och MOB Rescue Line. Och han känner alltid igen oss trots att vi knappt setts tidigare. Vi har tydligen setts i Trosa på 90-talet, och på mässan förra året. Själv är jag usel på att känna igen folk.

En MOB Line kanske vi borde ha ombord. På Tango finns inget mer än våra personliga flytvästar.

Jag tyckte nog att det var ovanligt lite folk på mässan. Vi hängde på låset för att komma ner i några segelbåtar innan det blev för långa köer. Men det var aldrig någon större trängsel. Kanske drog Vasaloppet och VM-femmilen bort en del besökare. Och Stockholmarna hade ju fortfarande sportlov.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.