OxSS borde bemanna SdSF styrelse

Sörmlands Seglarförbund står utan styrelse då endast två personer har tid kvar på sina styrelseposter. Årsmötet i november blev ”avbrutet” och ska återupptas i januari, förhoppningsvis då med några nya kandidater.

Jag har roat mig med att gå igenom alla protokoll från SDSF, från de senaste 10 åren. Ett och annat protokoll saknas, men jag har kunnat sammanställa lite fakta i alla fall kring vilka klubbar som bidrar mest, och minst.

Redan 2009 stog det i protokollen att det var svårt att nå ut i klubbarna och sedan dessa har det endast vid nått enstaka tillfälle valts en valberedning.

På årsmötet 2009, inför året 2010 valdes min far Jim Qvarnström till ordförande, men han tackade för sig redan efter ett år. Sedan tog Håkan Alm, SSSv över tills han inför 2017 valde att tacka för sig. Under 2017 och 2018 har det på pappret inte funnits nån ordförande, utan Lasse Sundin, Östertälje BK har stått som Vice Ordförande.

När jag räknar ihop antal år för respektive klubbar i SdSF, både styrelsepositioner, Sailcoach, revisorer och valberedning så blir det följande:
SS Svearna totalt 21 år, Nyköping SS 21 år, Trosa BK 10 år, Strängnäs SS 8 år, Torshälla SS 7 år, Östertälje BK 2 år och Nävekvarns BK 1 år. Det kan vara nått år fel hit eller dit då jag inte hittat alla protokoll. Det är sju klubbar som är representerade, och just nu finns det väl 12 klubbar anslutna.
Oaxens BK, Södertälje BS, Södertälje BK och inte minst Oxelösunds SS har inte haft ett enda uppdrag i SdSF de senaste tio åren.
Oxelösund är ett Segelsällskap och dessutom aktivt med bred ungdomssegling och 2019 arrangerar de Europamästerskap i havskappsegling. Oxelösund som gärna vill vara ostkustens seglarcentrum borde ha en stående plats i SdSFs styrelse, speciellt när de inte satt sin fot där de senaste tio åren.
Södertälje BS har över 500 medlemmar, men trots att årsmötet hölls inom synhåll från SBS klubbhamn var det bara en person från SBS på årsmötet, och det var Johan Karlsson som mottog utmärkelsen Årets Seglare, ja, han gick ju faktiskt när själva mötet började.
Oaxens BK är en av de minsta klubbarna med sina drygt 100 medlemmar, men de är ganska aktiva med flera goda placeringar på kappseglingsbanorna.
Oxelösund som gärna vill vara ostkustens seglarcentrum borde ha en stående plats i SdSFs styrelse, speciellt när de inte satt sin fot där de senaste tio åren.

Själv har jag varit inblanda i SdSF de senaste tio åren. Jag har fyra uppdrag i Trosa BK, och så försöker jag skriva då och då på denna sida.

Skulle någon komma på tanken att bidra till SdSFs styrelsearbete så börja med att kolla upp datum och anmälan för mötet, HÄR >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.