Arkö Runt | 15 anmälda just nu

Arko_001Två och en halv vecka till Arkö Runt. Anmälningarna droppar in och i dagsläget är det 15 anmälda. Känns okej. Jag har inga siffror att jämföra med. Det jag vet är att det förra året var 24 anmälda en vecka innan start, och då blev det 41 startande.

Tango är naturligtvis anmäld, och jag hoppas förstås på nån eller några fler Expresser på startlinjen. Det finns en i Oxelösund och flera i Norrköpingstrakten.

Ett par andra intressanta båtar finns dock med på listan. Finspångsseglaren Anders Svensson som förra året blev tvåa med sin X-99 Falken seglar i år en DS 37. DS 37 är väl båttypen som användes i Swedish Match Cup innan Katamaranerna gjorde sitt intåg. DS 37 Falken är just nu den nästa snabbaste båten på listan. Snabbast är Lasse Bergkvists Grand Soleil 42R med det korta namnet GEP Communication Group.

Det kan också bli en duell mellan två gamla IOR 1-tonnare. Joint Venture kommer att seglas av Urban Lagerström som annars brukar synas med Linjett 40 Dreamline One. I Oxelösunds hamn finns också Gyllenhammars gamla båt Amanda som lär komma till start. Kul med lite historia på startlinjen. Nackdelen är dock att dessa båtar kräver en del besättning, och det gynnar kanske inte deltagarantalet.

Nu när Hyundai Cup/J Bil Cup, numera Skärgårdsregattan inte lockar med bil och party kanske fler kan tänka sig att välja Arkö Runt i stället. Det är ingen bil i pris här heller vad jag vet. Men ett rätt fint prisbord brukar det ställas upp. Och på fredagkvällen lockar arrangören med Pub och livemusik, och efter seglingen blir det grill-buffé till riktigt förmånligt pris tack vare den lokala ICA-butiken.

Arkö Runt >>>

 

Min statistik för årets tävling >>>

Alla resultat genom tiderna >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.