Sörmländska resultat från JNoM

Nordiska Junior-mästerskapen i ett antal jolleklasser avgjordes på vattnen utanför Båstad i helgen. Flera sörmländska seglare fanns på plats och gjorde bra resultat.

Veckan började med lättare vindar och en del väntan, och avslutades med friskare vindar och knepiga vågor.

I Optimist killar deltog Nyköpings-seglaren Gustav Bark. Gustaf slutade på 15 plats av 83 startande vilket är riktigt bra. Han hade dessutom två riktigt fina placeringar genom en fjärde och en tionde plats i början på regattan.

I Zoom 8 seglade syskonen Klara och Måns Fröjd. Kampen dem emellan var ett tag väldigt jämn, men i slutet på regattan ryckte Måns. Måns slutade till slut på plats 22 och Klara blev 24 av 35 startande.

I Laser 4.7 seglade Oscar Fällman, Oxelösunds SS och Melker Ljungdahl som ju är OxSS.are men nu mera tävlar för KSSS. Melker slutade 12 efter en jämn och bra serie med bland annat tre topp-tio-placeringar.

Oscar blandade en del topp-tio-placeringar med botten-placeringar och slutade på plats 19 av de 30 deltagarna. En kapsejsing i början på regattan och en glömd dyvika ställde till en del för Oscar. Men det är misstagen man lär sig av.

Alla resultat finns här >>>

Oscar Fällman är för övrigt anmäld till Lions Kanna i Trosa som seglas 26 augusti där det i skrivande stund är 12 anmälda.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.