Besök på mässan

Fareast19Det blev trots allt ett besök på båtmässan Allt För Sjön idag. Segelbåtarna avklarades ganska snart. De var ju inte så många. I FarEast-montern blev vi dock kvar ett tag och kollade på nya FarEast 19R, en kul lite båt till överkomligt pris. Även FarEast 28R är en båt i min smak, men den har jag ju sett förr.
Bland de större är ju nya X-4 3 rätt okej. Arcona 410 ser okej ut. Hallberg Rassy 44 ser hemsk ut med sina stora och olika typer av rutor. Najaden ser bättre ut och i ett val mellan HR och Najaden skulle jag alla dagar i veckan välja Najaden.
På plats fanns även More 40 och Sun Odyssey 440.

SO440I princip alla båtar har numera fönster i skrovet. Naturligtvis för att få in mer ljus i salongen, och för att man lättare ska se ut när man är nere i båten. Men det är inte vackert på utsidan med dessa svarta ”fläckar”. Är det ingen som tänkt på att försöka dölja dessa svarta rutor med vit perforerad folie? Det borde väl gå? Sådan dekor-folie som används vid foliering av till exempel bussar och tåg där reklamen täcker även fönstren.

HappyCatBland de mindre farkosterna hitta jag en kul lite katamaran med uppblåsbara skrov, Happy Cat. Funkar det verkligen? Hur är stabiliteten i dessa uppblåsbara skrov?
Det är ju kanske inget man tar med sig till badstranden för det krävs väl en ordentlig kompressor för att fylla luften. Har man blåst rundningsbojar till kappseglingarna vet man vilken tid det tar.

Sedan var det ju mängder med motorbåtar i alla storlekar, vilket inte intresserar mig alls.

Roligare är det då med tillbehören. Kläder, elektronik, winchar och annat kul. Men vi trodde att det skulle vara mer att se på bland de klassiska båtarna.

En säljare som kunde snacka råkade vi ut för då hon försökte sälja en kashmir-sjal till min dotter, och något super-rengörningsmedel för glassögon som ”bara” kostade typ 300 kronor flaskan. Vi köpte varken sjal eller rengöring.

Något jag borde ha ombord på Tango är en Mobline-lina. I Mobline-montern stog Odd Lindqvist själv, en av gubbarna bakom företaget Mobline. Kul att Odd mindes familjen Qvarnström och X-95:an vi seglade mellan 1990 och 1995. Det var ju några år sedan.
Jag köpte ingen MOB Rescue Line, men det ska finnas en ombord innan årets premiärsegling. Vi har ju inte ens en livboj ombord. Å andra sidan har man väl ingen större nytta av en livboj då vi alla har flytväst när vi seglar. En räddningslina är viktigare. Men det bästa är att hålla sig ombord, och ännu har jag aldrig fallit överbord under mina 45 år som seglare.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.