SRS-tabellen publicerad

SRS_logo_20mer_20arb_20yta2018 års SRS-tabell är publicerad sedan någon vecka tillbaka. Det är alltid lite hysteri kring den nya tabellen, och som julafton för seglarna. Man kastar sig över för att se vilka båtar som fått höjt och vilka som fått sänkt SRS-tal.

I årets tabell har det inte skett några större förändringar, nästan lite tråkigt… Överlag har de flesta båtar justerats upp med 0,002 eller 0,003 vilket inte är nått att bry sig om. Det motsvarar en båtlängd på en timme segling ungefär.
Om jag har koll på siffrorna så är det endast 14 båtar av tabellens drygt 700 som justerats nedåt. Bland dessa finns Aphrodite 101, NF och Dehler 29 mk II standardköl. Även här handlar det om några få tusendelar.

Bland de som fått högst höjning hittar vi Elan 31 och Elan 333 och här handlar det om ungefär 1% vilket ändå är runt 30 sekunder på en timme.

Den största förändringen till året är nog ändå att möjligheten att ta ut ett separat mätbrev för shorthanded tas bort. I stället kan man ha en speciell konfiguration för shorthanded i det befintliga mätbrevet.

Läs mer om nyheterna här >>>

Att hitta årets SRS-tabell kan vara knepigt så sidorna kring SRS är lite smått röriga. Men här är direktlänk >>>

Möjligheten att söka och förnya sitt mätbrev är nu också öppen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.