Seapilot2star 2018 | 100 anmälda!

SP2s_2018_smalDen 100:e deltagaren är nu anmäld till årets Seapilot2star i maj. Anmälan nummer 100 blev ytterligare en Dehler, en Dehler 34DV från Westerås SS.
Anmälningstakten är högre än tidigare och det ser ut att finnas goda möjligheter till över 100 startande i år igen. Det är ju fyra månader kvar till start.
Ser man på förra årets deltagarlista är det fortfarande 31 deltagare som inte är anmälda till årets race. Noterbart är att sex av nio Arcona-båtar som deltog senast inte är anmälda. Samtliga fyra Linjett 37 som startade 2017 är ännu inte anmälda.

I årets anmälningslista dominerar Dehler med hela 22 anmälda båtar i den 100 båtar långa listan. 22% är alltså Dehler. X-Yachts följer med 11 anmälda. Fareast, Linjett, Arcona och Beneteau har 5 båtar vardera anmälda.

Bland klubbarna är det förstås KSSS som har flest representanter med 11 båtar. Södertälje BS har 6 anmälda. Sedan följer Viggbyholms SS, Nyköpings SS och Westerås SS med 5 vardera. Noterbart här är att arrangörsklubben Oxelösund bara har 2 anmälda ännu.

Kul att det är så många som 13 båtar som anmält kvinnligt deltagande, och 4 båtar med ”ungdommar” ombord. Dessutom är det 13 besättningar där båda seglarna är ”rookies” i tävlingen.

Seapilot2star.se >>>>

Min statistik över anmälda >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Seapilot2star 2018 | 100 anmälda!

  1. Erik Barkefors
    20 januari, 2018 at 11:31

    Det är 15 båtar som ännu inte angett namn på gast. Det kan bero på att gasten ännu inte fått semester bekräftad eller att de saknar gast. Borde i alla fall finnas chans till segling om någon är sugen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.