ORCi-EM i Oxelösund 2019

Nu är det spikat. ORCi-EM, eller EM i havskappsegling som en del kallar det, kommer att hållas i Oxelösund 11-17 augusti 2019. Det är riktigt kul med ett stort mästerskap här i Sörmland. Det lär bli mycket häftiga båtar att titta på.

Jag vet också att OxSS har målet att få arrangera JSM inom de närmaste åren.
Här finns ju utmärkta seglingsvatten och Oxelösund ligger nära E4 och Skavsta flygplats, för de som vill ha sådana anslutningar.

OXSS tilldelas EM i havskappsegling 2019

Oxelösunds SegelSällskap, OXSS, har tilldelats Europeiska Mästerskapen i Havskappsegling enligt regeln ORC International. Mästerskapet kommer äga rum på kappseglingsbanorna utanför Oxelösund 11-17 aug 2019.

Seglingarna är efter VM bland de mest statusfyllda mästerskapstitlarna inom havskappsegling med större kölbåtar som sportsligt evenemang. Det betyder att vi kommer att välkomna deltagare från den absoluta eliten av professionella seglare i Europa tillsammans med extremt duktiga amatörlag. Båtarna är alltifrån spektakulära specialbyggda racers till noggrant optimerade produktionsbåtar.

OXSS och ORC räknar med 60-90 båtar av 9 – 16 meters längd och ca 1 000 deltagande seglare från 6-8 nationer. Oxelösund är en relativt liten stad med ca 12 000 invånare men med särdeles goda seglingsvatten som erbjuder såväl rättvisa seglingsförhållanden som närhet och social samvaro för deltagarna. Dessutom finns stora resurser i form av en väl utbyggd näring för marin verksamhet och en industriell hamn.

Till stöd för arrangemanget och OXSS samarbetar Svenska Havskappseglingsförbundet, Svenska Seglarförbundet samt ORC, Offshore Racing Congress.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.