Seapilot2star | 63 anmälda

SP2s_2018_smalIdag söndag är det prisutdelning för 2017 års Seapilot2star. För de som missat det finns information HÄR >>>
I och med dagens prisutdelning så delas det även ut ett par priser för de som är snabba med anmälan till 2018 års race.
Dels så finns en gratis anmälningsavgift i potten, och dels ett nyttopris från Seapilot. För att ha chans att vinna nyttopriset så krävs närvaro vid prisutdelningen i kväll.
På kvällen program står förutom prisutdelning även ett antal föredrag, och Pernilla Wiberg kommer att vara med via Skype. Kommer hon att segla 2018?

Anmälningslistan har i nuläget på söndag morgon blivit 63 båtar lång, och det dyker nog upp några till under dagen. Några iaktagelser. Det är redan nu 10 kvinnliga seglare anmälda. Lika många som startade senast. Och det är också 3 ungdommar anmälda (född -93 och senare). Det är betydligt fler än tidigare. Och jag noterar också att Isabella Stendius är både kvinna och ungdom, och troligen den yngsta som deltagit i tävlingens historia, förutsatt att hon kommer till start förståss. Isabella är, om jag har koll, född 2002.

När det gäller båttyper så är det ju intressant att se anmälningarna av Dehler-båtar, 14 just nu, vilket är fler än det antal som startade senast. Dels är ju Dehler-båtarna bra seglare och framför allt bra allround-båtar. Och så har väl Bosse Bäversjö lyckats med försäljningen av båtarna. Bosse är för övrigt själv anmäld till tävlingen i en Dehler 38. 3 38:or är anmälda, och 3 34 DD samt 3 29:or.
Fareast-seglarna verkar också på hugget. Tre FE 28 och en FE 31 anmälda.

Medellängden på årets anmälda båtar är för övrigt kortare än någonsin. 10,65 är genomsnittslängden på de anmälda båtarna just nu, att jämföra med 2013 då medellängden på de startande båtarna var 11,09.

Här samlar jag min statistik över anmälda. Resultat, tabeller och annat kul.

Tävlingens officiella sida >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *