Anton Dahlberg spurtade hem Mästarnas Mästare

MM34 svenska mästare samt 4 inbjudna wild card gjorde upp i seglingens Mästarnas Mästare. I år hölls tävlingarna i seglingsmetropolen Marstrand. Lördagen bjöd på spektakulär segling i vindar upp mot 15 m/s. Under söndagen var det lite lugnare och de seglare som inte är så vana vid J/70-båtar och gennakersegling hängde med lite bättre.

Jag följde tävlingarna via de utmärkta live-sändningarna på webben. Det var betydligt intressantare att följa tävlingarna i Marstrand än Volvo Ocean Race In-Port Race från Alicante.
Korta intensiva race och som sagt lite show på lördagen.

Laser Master-mästaren Niklas Edler såg stark ut i kvalseglingarna och tog seger efter seger. Edler som tidigare vunnit Mästarnas Mästare tre gånger var för mig en segerkandidat, men i semifinalen blev det bara en femte plats och chansen att gå till final var genom andra chansen.
Edler blev dock utslagen.

I finalen såg Marcus Westerlind och hans RS 200-team ut att gå mot seger, men strax före mål kom 470-seglarna planande i en krafig vindby och knep segern med minsta möjliga marginal. Anton Dahlberg och 470-seglarna mästare alltså. Marcus Westerlind och RS 200 tvåa och OK-jolle med Thomas Hansson-Mild trea.

Mästarnas Mästare >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.