Marström Sailing Cup | Ny regatta på ostkusten

marstrom-vallagruppen04En ny regatta kommer 2018 att arrangeras på ostkusten. Det är Marström Sailing Cup med bas i Loftahammar. Målet är 100 båtar. Och alla ska vara välkomna.
Som många andra seglingsevenemang finns en hel del aktiviteter runt själva huvudtävlingen. Man kan välja att segla en, två eller tre dagar där själv huvudregattan seglas på lördagen. Allt i kombination med en stor hamnfestival.

Som jag förstår kommer evenemanget att hållas i slutet på juli.

http://loftahammarevent.se/start-sailingcup


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “Marström Sailing Cup | Ny regatta på ostkusten

 1. Jan Larsson
  5 oktober, 2017 at 10:29

  Toppenkul om det skulle komma till en större kappsegling på det som förut kallades Blå Kusten. Det har genom åren gjorts olika försök som inte lyckats. Att lägga seglingen i Loftahammar tror jag är ett bra drag, det kan locka seglare från både Västervik och Norrköpings området (och längre).
  En stilla fundering som jag har är om det inte krävs en arrangerande klubb ansluten till SSF? SSF äger formatet (KSR, SRS osv) har jag lärt mig på olika arrangörsutbildningar och detta kan inte användas hur som helst.
  Jan L

  • 6 oktober, 2017 at 08:09

   Du har rätt Jan angående arrangerande klubb. Jag vet inte exakt hur hårt reglerna dras, men en tävling öppen för deltagare i andra klubbar bör ju arrangeras av en klubb ansluten till SSF. Det ska även vara utbildade funktionärer, olika beroende på nivå och tävlingen ska ju vara sanktionerad ev förbundet.
   Men det arrangeras många race runt om i vårt land av klubbar utanför SSF, som anväder kappseglingsregler och SRS-system.

   • Peter
    7 oktober, 2017 at 00:10

    jag upplever att det är än så länge en intressekoll. själva tävlingen blir säkerligen med en klubb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *