Arkö Runt | Alla resultat, nästan.

Arkö_11Det är några veckor kvar till 2017 års Arkö Runt. Anmälningarna har börjat rulla in och jag är förhoppningsfull om ett högre deltagarantal än förra året.
Förra året startade 37 båtar och Per Dyberg Axbom i en Melges 24 drog längsta strået och vann totalt. Förra årets tävling vill vissa nog glömma. Helt bleke i starten för de första klasserna och därmed gick chanserna till bra placeringar upp i rök redan efter nån timme för småbåtarna.

1999 var det tydligen också dålig vind. Jag deltog inte då, men av resultaten att döma så gick bara fyra båtar i mål inom max-tiden. Lars-Erik Sylvin vann då med IMX 38 Fiona Joiner.

Jag har HÄR samlat alla resultat genom Arkö Runts historia. Jag har försökt uppdatera med båtnamn och segelnummer i de fall det saknas.
Men många resultatlistor saknas och är inte kompletta. 1999 till exempel. Liksom 1995. Sedan saknas en del från 80-talet.

Rekorddeltagandet är föresten från just 1980 då 303 båtar startade. Då segrade Göran Andersson i en RJ85. Göran är också den som tagit flest totalsegrar genom tiderna. Tre gånger stog han överst på prispallen, vilket även P-O Svensson gjort.

Är det någon som kan bidra med något saknat resultat, eller kanske en startlista från något år så hör gärna av er.

 

Arkö Resultat genom tiderna >>>

 


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.