Fastnet Race i mål

Det är fortfarande en del båtar kvar ute på banan på Fastnet Race. De svenska båtarna är dock i mål. Nästan. En båt, Ker 39 Vencom har tvingats bryta på grund av roderhaveri.

FoXy Lady, IMX 40 med Rikard Bergqvist seglade starkt och slutade 12 av 55 i klass IRC 2. De låg bra med hela banan runt och låg väl som bäst runt åttonde plats.

First 40 Delta Control med Peter Westerlund slutade 29 i klass IRC 2. De var med högre upp i listan men tappade några placeringar på slutet. Under racet hade de en del elektronikproblem där instrumentet stundtals inte funkade.

I klass IRC 1 slutade Elliott 44 Matador med Jonas Grander 12 av 60 deltagare. I samma klass hittar vi Arcona 456 Salt med Staffan Wincrantz som slutar på plats 29. Notera att placeringarna för svenskarna är de samma i de båda klasserna, 12 respektive 29.

I klass IRC 3 slutade A35 Krut med Håkan Grönvall på plats 55 av cirka 80 deltagare. Här är många inte i mål ännu, men Krut behåller nog sin 55:e plats.

Klassen för Class 40-båtar deltog Mikael Ryking med sin båt Talanta och slutade på plats 13 av 24.

Svenskarna skötta sig med andra ord rätt bra. Som jag förstår det har vindarna varierat en del. Det var några timmar med bleke utanför sydvästra England, där vissa ankrade för att inte driva med strömmarna åt fel håll.

I Volvo Ocean Race-klassen segrade det kinesiska teamet Dongfeng. De vann ju även den första tävlingen runt Isle of Wight och börjar väl bli lite av favoriter inför starten på VOR i oktober.

 

Fastnet Race >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.