Exter vann Skansholmen Race

Idag seglades Skansholmen Race för första gången. Ingen succé. Bara nio båtar, och inte en enda båt från Oaxens BK trots att vi höll till i deras hemmahamn.

Jag var mest nervös över vinden som kunde bli riktigt svag enligt rapporterna. Att behöva fundera på att skjuta upp en start är alltid lite struligt. Nu blev det istället andra problem att tänka på.
Jag fick hastigt och mindre lustigt åka hem för att ta en av våra katter till akuten, i Kungens Kurva. Och där blev jag sittande hela dagen.
Med mobil och internet lyckades jag dock sköta resultaträkningen från väntrummet. Mina kollegor med bland annat pappa tog tävlingen i hamn.

Vinden kom efter hand och det blev en bra segling. Dock fick två båtar känna på graniten. Vi får kika på banläggningen om den går att göra på annat sätt. Det är inte meningen att tävlande ska behöva riskera för mycket på en kappsegling tycker jag.

Klar segrare blev inte helt oväntat en Express. Nämligen Exter med Kalle Widlert. Det var riktiga Express-vindar. Svaga till måttliga och en del kryss och läns.
Peter Ståhl med Ridas 31 Eldkvarn slutade tvåa, tio minuter bakom Expressen. Trea blev Peter Persson i en Smaragd.

Jag kan väl tillägga att katten mår förhållandevis bra, och att det inte var så allvarligt som jag befarade. ”Bara” urinvägsinfektion.

Resultat >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Exter vann Skansholmen Race

  1. 4 juni, 2017 at 12:14

    Klart det borde varit båtar med från OBK. Jag får ta på mig det. Får försöka hitta någon som har mer tid för detta från oss till nästa år. Ge arrangemanget ett försök till. Jag var på Ornö runt och vi var ca 140 båtar. 24 timmars gick i helgen och där hade vi deltagande. Kanske inta var en optimal helg heller.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *