Notstickshällan Race 2017 | Inbjudan

Det är bara två månader till Trosa Båtklubbs första kappsegling. Notstickshällan Race seglas den 20 maj, och inbjudan och anmälan finns nu uppe HÄR.
Tävlingen brukar samla 10 till 15 båtar och riktar sig i första hand till TBKs medlemmar samt närliggande klubbar.
Banan är en kort distansbana i Trosas lättnavigerade skärgård. Tack vare att banan är kort och seglas två varv är det bra tävlingskänsla även om det är få båtar. Man ser sina konkurrenter hela tiden.

Efter seglingen firar Trosa Båtklubb att båtsäsongen börjat genom att bjuda medlemmar och seglare på Flaggfesten. Där bjuds det på sill av olika slag med tillbehör. Möjligen kan det även förekomma nått extra litet evenemang i samband med Flaggfesten.

Det är för övrigt 44:e året i rad som tävlingen arrangeras, och det finns en seglare, eller kanske två som var med första gången och som kommer till start även i år. Min pappa Jim var med 1974 när den första Notstickshällan Race seglades. Möjligen var jag med också. Minns inte…
Jim slutade i alla fall sjua då med en Karlskrona Vigg. 15 båtar startade, och segrade gjorde Ulf Thyreen med en Sheriff 600.

Resultat Notstickshällan 1974 >>>

Inbjudan Notstickshällan Race 2017 >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Notstickshällan Race 2017 | Inbjudan

  1. Erik Barkefors
    15 mars, 2017 at 08:05

    Kul att påminnas om vilka båtar som fanns då.
    Skulle det kunna vara så att sjöbrisen satte in när de ”stora” båtarna var i mål? Jag tänker på fördelningen av LYS-tal i resultatlistan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.