Seapilot2star | 91 anmälda

Kalendern visar idag den 22 februari och det är ännu drygt tre månader till årets Seapilot2star. Men tiden går fort. Anmälningarna rullade in lite trögt i början, jämfört med tidigare år. Men nu börjar siffrorna närma sig tidigare års statistik. Det kan väl hända att seglarna har lärt sig att det inte är någon panik så länge anmälningslistan inte närmar sig maxgränsen 125 båtar.

I skrivande stund har listan just passerat 90 deltagare och det är nu 91 båtar på listan. Lite färre än förra året de det var riktigt bra fart på anmälningarna. 91 anmälda är dock fullt i klass med övriga år. Däremot är det väldigt få som betalt in anmälningsavgiften ännu. Men som sagt, det är ju ingen panik så länge det inte närmar sig maxtaket på 125 betalda anmälningar.

En av de senast anmälda är en Maxi 77, Any Day med Fredrik Arnryd. Kul med lite småbåtar på listan också. Och det går ju alldeles utmärkt att segla Maxi 77 även på dessa race. Det tar lite längre tid på vattnet bara, mer utmaning med andra ord. Any Day seglade för övrigt ÅF Offshore Race 2016 och låg länge med i topp på rankingen. Men segling påverkas som bekant mycket av vindar och har man en av de långsammare båtarna, eller de snabbare så kan det handla en hel del om tur och otur när vindarna avtar, eller ökar.

Som vanligt försöker jag uppdatera min statistiksida med jämna mellanrum. HÄR >>> Alla anmälda båtar, med om möjligt korrekt SRS, och tidigare resultat.

Linjett 33 är det båttyp som har flest anmälda just nu med fem båtar. Dehler 34 DD är fyra och sedan följer bland annat X-99 och X-332 med tre anmälda.
Bland båttilverkarna/båtfabrikat så toppar Dehler med 14 anmälda, knappt före X-yachts med 12 båtar. Och längsta båt är en Dehler 47, 14,28 meter, och den minsta är Maxi 77 som är 7,62 meter.
De kvinnliga seglarna som är anmälda är just nu åtta vilket är något fler än tidigare.

Jag har för övrigt sett att det gjorts några justeringar i inbjudan i och med ändringarna för årets SRS.

Inbjudan med mera hittar ni här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.