Årets Seglare i Sörmland 2016 är…

Tangosailing tillsammans med Sörmlands Seglarförbund utnämner varje år ”Årets Seglare i Sörmland”. Tyvärr blev det dock ingen prisutdelning på SdSFs Årsmöte i går då ingen av pristagarna kunde närvara.

Två pristagare utses, en ungdom och en äldre, eller junior och senior kanske man kallar det. Tidigare var det jolle- respektive kölbåt, men eftersom det inte är helt ovanligt att seglare tävlar i både jolle och kölbåt så ändrade vi kategorierna. Dessutom finns det ju andra segelfarkoster än jolle och kölbåt.

Erik Lindén, Oxelösunds SS, fick juniorpriset, bland annat för sitt JSM-silver i Laser Radial och SM-silver i 606. Två tuffa klasser med riktigt starka motståndare.

OS-seglaren Josefin Olsson, också Oxelösunds SS tilldelas seniorpriset för sina fina resultat under året intrenationellt. Bland annat slutade Josefin tvåa på Laser Radial-EM och hade även flera bra placeringar på Världscupen. På OS blev det till slut en fin sjätte plats, även om många där hoppades/trodde på en medalj.

Tilläggas kan även att både Erik och Josefin bidrog till att OxSS deltar i Allsvenskan nästa år.

De båda har fått utmärkelsen tidigare. Erik så sent som förra året.

Grattis!


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “Årets Seglare i Sörmland 2016 är…

  1. Steve Franzén
    2 december, 2016 at 11:19

    Bara att gratulera till utmärkelsen, utmärkt val och de är väl värda all uppskattning. De är båda goda representanter för segling och OXSS.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.