Askö Runt 2016 | Inbjudan och anmälan

Asko_startLördag den 13 augusti seglas Askö Runt. Södertälje BS är arrangör och har i år gjort en del ändringar. Tävlingarna Askö Runt och Kringlan Cup slås samman och själva seglingen blir som Askö Runt tidigare. Efter målgång och på kvällen blir det sedan mer aktiviteter likt Kringlan Cup, för de som är i behov av sådan. Själv deltar jag på kappsegling för att segla och göra bra resultat. Party, priser och annat är för mig mindre viktigt. Men uppenbarligen lockar det många andra, och kan en trevlig samvaro locka fler seglare så blir det ju roligare även för sådana som mig då det blir fler båtar på banan.

På det glada 80-talet arrangerades två Askö Runt. Trosa BK hade då en egen tävling runt Askö, före midsommar. Det var på den tiden alla deltog på tävlingarna. Trosa Askö Runt lockade över 30 deltagare. Södertäljes Askö Runt hade väl närmare 100 båtar när det var som bäst. Nu får man vara glad om det dyker upp 20 deltagare på startlinjen.

Askö Runt är, tycker jag, en trevlig segling. Banan sträcker sig förståss ett varv runt just ön Askö. Därmed är det goda chanser för varierande bogar. Även vattnen är varierande i form av stora öppna fjärdar som öster och söder om Askö där hela Östersjön kan rulla in. Nordväst om Askö finns det trånga och knepiga Bokösundet, där det till och med kan vara ordentlig ström.

Arrangören vill förståss fylla Fifångs-viken med båtar och ser gärna att seglarna ansluter på fredagkväll och är kvar under lördagkvällen.
Men det är ju inte alltid lätt att få med sig besättningen över flera dagar. För de som är föranmälda är det dock fullt möjligt att ansluta direkt till start, och betala startavgiften (250kr) i efterhand.

Ser att det i inbjudan står att tävlingen ingår i Sörmlandskustens SRS-cup. Det stämmer ju inte då den cupen inte arrangeras i år.

Däremot ingår Askö Runt i TBK-cup som ju från i år även räknas som Klubbmästerskap.

Mer info samt anmälan >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.