Sörmlandsregattan 11 juni

Alla kan vara med…nästan.

Nästa lördag seglas Sörmlandsregattan i Trosa. Tävlingen är ett gemensamt arrangemang mellan klubbarna Trosa BK, Södertälje BS och Östertälje BK, men tävlingen utgår från Trosa Gästhamn.

Förra året startade närmare 25 båtar från åtta olika klubbar.

Banan, eller banorna som ju är två sträcker sig genom skärgården med start och mål på Fågelöfjärden.
Två banor…En kortare bana för långsamma båtar och en längre bana för de snabbare. På så sätt får vi en mer samlad målgång och även en liten båt har chans att nå målet först.
Banornas sträckning är till stor del samma.

Starten är också lite speciell. Här sker starten med ett så kallat startfönster där deltagarna har 10 minuter på sig att starta. Tiden tas från att respektive båt passerar startlinjen. Tanken är förståss att det ska vara lite snällare för att locka de lite mer ovana. Och för oss vana kappseglare har det blivit ett nytt moment att tänka på.

Efter seglingen hålls prisutdelning och After Sail i hamnen i eller vid ett tält. Grillen är tänd och hamburgare säljs. Det är förståss tillåtet att grilla medtaget om man inte nöjer sig med hamburgare.

Nytt i år är en klubbtävling där en stor pokal delas ut till bästa klubb. Tre resultat räknas samman, så det är ju bra om klubben har tre deltagare med. Peppa dina klubbkompisar att anmäla sig.

Som vanligt är det lite dålig fart på anmälan inför denna tävling. Men varför inte anmäla sig i tid i år? Senast 7 juni ska anmälan vara inne.
Förra året var det bara fem sex båtar anmälda när anmälan gick ut. Sedan kom folk på att de skulle vara med tydligen. Det blev ju nästan 25 då.

Mer info finns här >>> Klicka på Kappseglingar och sedan Sörmlandsregattan i menyn.

Ett tips är också att Trosa Marknad sker samma dag. Så ta med hela familjen. De som inte vill segla tar en dag på marknaden.

För TBK-seglare så ingår tävlingen förståss i jakten på KM.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.