Nävekvarns BK lämnar SSF

nqbk 62x63Nävekvarns Båtklubb har valt att lämna Svenska Seglarförbundet. En anledning lär vara att de är väldigt många medlemmar, över 1000, men väldigt få seglare.
De få aktiva seglare som tidigare seglat för NqBK är i de flesta fall redan medlemmar i Oxelösunds SS.

Vet att flera klubbar i området har diskuterar utträde ur SSF.
På andra sidan distriktsgränsen har Sorunda BK för nått år sedan valt att lämna SSF, en klubb som även de haft en del seglare på banorna.

”Konsekvensen av det blir att de inte får anordna tävlingar och luta sig mot kappseglingsreglerna mm utgivna av SSF. Deras medlemmar får heller inte vara med på tävlingar som ni anordnar då de inte längre är med i Svenska seglarförbundet.” Skriver SdSF i ett mail till distriktets klubbar. Och visst är det väl så. Men det är ganska många tävlingar som arrangeras utanför SSF men med både deras regler och SRS.

Råkar man som seglare vara medlem i en klubb som inte är ansluten till SSF finns det ju många andra klubbar att vara medlem i. Oxelösunds SS har så vitt jag vet en medlemsavgift på 350 kr/år och ingen inträdesavgift.
Viggbyholms SS i Stockholmsområdet har en medlemsavgift på 150 kr/år (tror jag) och ingen inträdesavgift.
Tyvärr kan jag inte rekommendera Trosa Båtklubb då det är en inträdesavgift på 5000 kr och krav på att man är folkbokförd i Trosa eller Gnesta kommun.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.