SRS Nationell Ranking 2016

Seglarförbundet (SSF) drog förra året igång SRS Nationell Ranking och det blir en fortsättning i år. Förra året var lite av ett testår och det slog tydligen väl ut då de valt att köra vidare. Tyvärr räknades det lite fel då vi med Tango borda ha hamnat högre upp i listan. Runt fjärde plats tror jag.

I år lär vi inte hamna lika högt då tävlingar som räknas in i rankingen ska vara på regional nivå och uppåt. De flesta tävlingar här i området håller lokal nivå och får om jag fattar rätt inte räknas med, tyvärr.
Arkö Runt och Hyundai Cup är regionala tävlingar samt SeaPilot 2star som är en nationell tävling.

Trosas seglingar Notstickshällan race, Sörmlandsregattan och Höstseglingen körs på lokal nivå. För att arrangera på regional nivå krävs tävlingsledare och dommare på samma nivå. Tävlingsledare har vi, jag själv, men det vimlar ju inte av dommare här i området.

Det här upplägget gynnar naturligtvis Stockholmarna som har fler seglingar att välja på i närheten.

Här finns mer info om SRS Nationell Ranking >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “SRS Nationell Ranking 2016

  1. Peter
    8 april, 2016 at 17:01

    Kan bli spännade att se hur många tävlingar som räknas in. Ifjol var det inte många som hade 3 resultat. Blir det fler I år? Med tanken på att färre tävlingar kvalificeras så kan det ha omvänt effect. Vänta att se…

    • 8 april, 2016 at 17:51

      shorthanded-tävlingar räknades inte med förra året. Tror dessa får räknas i år. Men sedan är det ju upp till respektive arrangör att skicka in sina resultat antar jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.