Jolletävling i SRS

Lions2014

 

Jolletävlingar med SRS hör inte till vanligheterna. Jag har googlat lite på nätet och knappt funnit en enda tävling där man använder sig av SRS för jollar. Men det borde ju funka lika bra som för kölbåtar.

I Trosa testade jag en gång på 90-talet med ett jolle-KM där vi seglade alla mot alla enligt LYS. Detta för att det var ganska få båtar i de olika klasserna och jag ville testa om det gick.
Nu blåste det väldigt dåligt den där kvällen så något riktigt test blev det väl inte även om resultatlistan till slut var väldigt blandad med Optimister, E-jollar, Laser och en 2krona.

Tanken på en SRS-tävling för jollar har funnits i mitt huvud ett tag. Och nu har den tanken kommit fram igen.
Trosa BK arrangerar ju sedan 1989 en jolletävling med namnet Lions Kanna. Under ett antal år var tävlingen en del av Sörmlandscupen och klasserna som bjöds in baserades på de klasser som ingick i den cupen.
På senare år har ju deltagandet bland de större jollarna minskat och många gånger är det bara enstaka E-jolle eller Laser anmälda. Och när det bara är en eller två deltagare i en klass så står många hellre står över tävlingen. Sedan finns det ju en hel del andra jollar på klubbarna runt omkring. I Nyköping finns nån enstaka Laser 4.7. Några klubbar har ett antal 2kronor.

Min tanke är ju att på Lions Kanna bjuda in till en öppen SRS-klass för de jollar som inte samlar tillräckligt många för egen klass. Optimist, Optimist grön och Zoom8 skulle troligen segla precis som tidigare. Men frågan är om det skulle komma nån Laser, Laser Radial och kanske till och med någon E-jolle om de fick segla tillsammans i en SRS-klass? Det kanske till och med går att få med nån 2krona och Trissjolle på banan.

Det ligger alldeles för många jollar på klubbarna och skräpar. Dags att damma av dessa och sätta en seglare i och ge sig ut på vattnet.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.