• Arkö Runt | OxSS dominerar statistiken

Arkö Runt har seglats varje år sedan 1973. Det blir alltså 43:e året i år. Ett år, 1985, kom ingen i mål och ingen segrare utsågs. Bland de 41 vinnarna är kampen tät mellan arrangörsklubben Oxelösunds SS och grannklubben Nyköpings SS. 15 gånger har totalsegraren av Arkö Runt tävlat för OxSS medan NySS-seglare segrat 13 gånger.
Övriga klubbar är inte i närheten. Naturligtvis är det en fördel att vara hemmaklubb på en sådan här tävling. Kanske speciellt tidigare när vägvalet var mer fritt.

Aldrig har någon segrare tävlat för Trosa BK. En hel del klass-segrar har vi dock kammat hem. Vi med Tango har en klass-vinst vad jag minns.
Totalsegrare från andra klubbar här i östra Sörmland är det också ont om. Varken Södertälje BS, Oaxens BK, Järna BK eller Östertälje BK har vunnit någon gång totalt. Däremot har Södertälje BK en seger genom Helene Kristiansson som vann 2001 med Rival 22 Barbarossa.

Hela listan:
Oxelösunds SS 15 segrar
Nyköpings SS 13
Norrköpings SS 2
Norrköpings SK 2
Nävekvarns BK 2
Westerviks SS 2
Bråvikens SS 1
Linköpings SS 1
Södertälje BK 1
Tystberga BS 1
Stockholms SK 1

Vad gäller Westerviks SS så finns det ju fler klubbar i Västervik, och det är ibland lite oklart i resultatlistorna vilken av klubbarna det gäller.
Tystberga BS är inte längre medlemmar i seglarförbundet och kan därmed inte ta några segrar, just nu.

Årets Arkö Runt går av stapeln 22 augusti och inbjudan och anmälan finns uppe på hemsidan. Ta chansen att förbättra er klubbs seger-statistik.
Tango är anmäld och vi kommer att göra allt för att ta Trosas första totalseger.

Det finns föresten en klubbtävling ingående i Arkö Runt nu mera. Fem resultat räknas samman så ju fler deltagare en klubb har desto bättre.

Anmäl dig nu! HÄR >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.