• Sörmlandsregattan | Inbjudan

sormlandsregattanNu har äntligen inbjudan kommit upp för årets upplaga av Sörmlandsregattan. Tävlingen där alla kan vara med.

13 juni är det dags, och basen för tävlingen är som vanligt Trosa Gästhamn där rorsmansmöte, prisutdeling samt After Sail sker.

För de som inte känner till tävlingen så sker den på två banor. Detta för att få en mer samlad målgång där även de små båtarna har chans att vara först i mål.
Starten är en enklare variant där ”startfönster” tillämpas. Det vill säga att de tävlande har tio minuter på sig att starta. Tiden tas från att respektive båt skär startlinjen.

Två banor innebär naturligtvis två vandringspriser, för de som siktar högt.

Efter seglingen ordnas After Sail i ett tält i hamnen. Hamburgare grillas till humana priser. Det drickbara tar var och en med sig själv.

Tävlingen ingår dels i SRS Nationell Ranking och även i Sörmlandskustens SRS-cup by Doyle.

Nytt för i år är att man kan segla shorthanded och få avdrag på handikapptalet, så kallat SRSs. Detta SKA dock anmälas innan anmälningstidens utgång.

Ta med hela familjen till Trosa! Samtidigt som seglingen pågår arrangeras Trosa Marknad uppe på ”stan”. De som inte vill kappsegla besöker marknaden.

Mer info och anmälan här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.