• Seapilot 2star | Startgrupp 3

SP2s_grupp3_15v2

Här har vi en intressant startgrupp. Av 15 båtar är det fem Dehler 34 DD, Dessutom har vi en Dehler 33 som ju är förlagan till 34 DD.

Funny_Too_150502

En välputsad Funny Too – Dehler 34 DD

Fem av deltagarna i gruppen har tidigare gruppsegrar. Anders Mathson och Niklas Svensson med Funny Too har dock tre segrar genom åren. Men hur går det nu med ny båt? Det går förståss bra, men segern är inte given. Anders har visserligen seglat en del med nya båten, men nu är det helt nya segel också. Och noggran som han är så har all färg på botten skrapats bort, och jag tror botten finnishen är bättre än när båten var nu en gång i tiden. Anders lämnar inte mycket åt slumpen här.

One Off-båten Mithril från Västerås, med Henrik Borg och Magnus Engdahl har två raka förstaplatser, och sju starter har Mithril en imponerande resultatrad. Sämst trea, förutom 2012 när de bröt. En stor favorit naturligtvis, men motståndet är hårt i år.

En annan Västeråsbåt bör också räknas till favoriterna. Dehler 33 Dagmar med Team SydOst, det vill säga Marcus Österberg och Mikael Söder. En seger, 2010 och två tredjeplatser. Förra året blev de också tvåa på ÅF Offshore Race, i doublehanded-klassen.

Det finns även en totalsegrare i gruppen. Finngulf 33 La Dolce Vita som seglas av Per Lindstedt och Lars Rönnberg. Rönnberg har väl mest seglat Arcona 340 Grym tidigare, om jag minns rätt.
La Dolce Vita tog hem ÅF Offshore Race ORCi totalt 2014, och för ett par veckor sedan blev det en klassvinst på Lidingö Runt. Finns det nån segling av rang som de inte vunnit?
La Dolce Vita kan mycket väl ta segern. Jag tror det.

X-99 Vanadis med Patrik Svensson och Folke Isaksson har jag dålig koll på. Men det ser i nuläget ut att bli lite X-99-vindar. Kan denna båt utmana de stora favoriterna?

Sex av deltagarna i gruppen tävlar för Sörmländska klubbar. Två från min hemmaklubb Trosa. Men förutom Funny Too tror jag inte någon har chansen att ta segern. Med lite flyt kanske Groovie, Sun Fast 3200 med Martin och Fredric Dubois kan vara nära en pallplats. Rabalder, Trosa BK, håller jag naturligtvis en extra tumme för, men som sagt, startgruppen är stentuff. Men Kjelle brukar trivas i lätta trixiga vindar, och kryss.

Mitt topp-tre-tips: La Dolce Vita/Finngulf 33 – Mithril/One Off – Funny Too/Dehler 34 DD

Tippa gärna på din favorit:

Segrare Grupp 3?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

3 comments for “• Seapilot 2star | Startgrupp 3

 1. 20 maj, 2015 at 07:11

  Linjett 37 Aurelia ser enligt arrangörens startlista ut att hamna i startgrupp 4. Inte här i grupp 3 som jag skrivit. Aurelia har två SRS-mätbrev, ett vanligt och ett SRS-shorthanded, och uppenbarligen är hon anmäld på det vanliga mätbrevet.

 2. Martin Dubois
  20 maj, 2015 at 17:17

  Hej Niklas,
  Groovie kommer tyvärr inte till start.
  Tiden räcker inte samt att hon är till försäljning.
  Så en underbar båt är tillgänglig för den som är sugen.
  Med vänlig hälsning,
  Martin

 3. Lars
  22 maj, 2015 at 04:28

  Vid riktigt lätta vindar 2-3 m/s har la Dolce Vita ett övertag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.