• Sandhamn dagen före EM-starten

I dag blev det en tur till Sandhamn. En semestertur med delar av familjen för att kolla in Sandhamn. Det var några år sedan jag var där, men det mesta är sig likt. Sandhamns Värdshus ligger kvar, likaså Bageriet och poolområdet. Det är väl bara några fler bryggor i hamnen som är skillnaden. Och att hamburgerhaket vid hamnen har ersatts av nått kinesiskt….En av de svenska topp-båtarna Feelgood hade en egen brygga lite i skymundan.

Och så kan jag inte låta bli att ta med bilden på katten som låg på trappan till Westerbergs livs. Affären var öppen och kunderna kom och gick, och katten låg kvar på trappan medan kunderna fick kliva över den. :-)

Vad har denna farkost för mättal? Lyxkryssaren Windsurf låg för ankar utanför Sandhamn. På eftermiddagen satte den segel och motorseglade in mot Stockholm.

Många båtar gick ut i det fina vädret för att träna och trimma inför EM-tävlingarna. Tyvärr för mig då det var ganska glest med båtar i hamnen. Här är IMX 40 Nemo. En båt som enligt mig inte tillhör favoriterna.

Skåningarna på Dehler 34 SV Grynet gav sig också ut på en sista träningsrunda. Skeppare Anders Nilsson bloggar för övrigt på Öresundregatta. Jag var och hälsade på Anders just innan jag skulle kliva på Sandhamnsbåten hemmåt, så det blev inget långt samtal.

Dagens båtar är inte vita eller blå. Nu ska det dekoreras i alla möjliga tänkbara färger och mönster. Fult eller snyggt är upp till var och en. Det viktigaste är att sticka ut och synas. Här är Estniska NM 38:an Sugar 2.

Här är ytterligare en färgglad båt. Svenska Avantime, en Finn-Flyer 42. Företaget är även huvudsponsor för tävlingen. Båten är inte topp-tippad av mig.

Norsk flagg. Och norska båtar finns det några på startlistorna.

Norska Trucknor Wolfpack, en TP 52 som ska tampas med den svenska TP 52 Blixt i klass 1.

Finska Ramdata, en Dehler 33 Classic tillhör de mindre och långsammare båtarna i EM. Här putsas botten.

Trångt på bryggan! Allt för att båtarna ska vara så lätta som möjligt. Uppe på land fanns det gott om tält. Dessa är dock inte till för att sovas i, utan just för att packa båtprylar i.

Arcona 340 är en av de vanligaste båtarna i tävlingen. Men denna Estniska båt är lite annorlunda färgsatt. Katarina II heter båten.

Ytterligare en norsk deltagare. Norsteam, en Farr 40 som även den har en svensk motståndare i form av Stormtrooper.

Lillasyster till Farr 40, Farr 30. Från västkusten kommer Mrs Freckles med kvinnliga skepparen Lena Boymo-Having. Minsta båt i startfältet, men snabb och seglar därför i klass två, av tre klasser.

Finska Lenco, Salona 37 IBC är en av favoriterna i klass 3.

Estniska Amserv är en av favoriterna i klass två. Båten är en Grand Soleil 42R.

Följ EM här >>>

2 comments for “• Sandhamn dagen före EM-starten

 1. 5 augusti, 2013 at 13:04

  Jag gillar däcksfärgen på Katarina II eftersom den är vilsam för ögat i solsken.
  Har du några favorittips och kanske ”djupingar”?

  • 5 augusti, 2013 at 14:22

   Grått skulle jag kunna ha på däcket. Helt klart så är ju en färgton bättre än kritvitt.

   När det gäller favoriter har jag lite dålig koll, speciellt på utlänningarna. Har ju semester och har därmed inte rotat så djupt i gamla resultat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.