• Roffe Plåt besegrad

På ”grodhavet”, Ekoln utanför Uppsala har i veckan SM för mälarbåtar och Neptunkryssare avgjorts. Flera sömrländka seglare fick framskjutna placeringar, men det stora var ju att Rolf ”plåt” Erixon inte vann. Både 2011 och 2012 har Roffe bärgat guld i A22, M22 och Neptunkryssare. I A22 tog han dessutom guld för nån vecka sedan och det var fjärde gången i rad. Att knipa dessa tre även i år va ju en omöjlighet då M22 och Neppare kördes samtidigt. Roffe valde att köra A22 där han alltså fick stryk Joakim Rodebäck som fulkomligt krossade allt motstånd med sju segrar och en andraplats. Den enda som lyckades slå Rodebäck var för övrigt Roffe ”plåt”.

I M30 segrade Henrik, Eva Janmark Calle Janmark. Tvåa blev Björn Johansson, SSSv, med Fredrik Edberg och Mattias Gustavsson som besättning. Trea blev Tord Bergman, SS Aros.

I M22 var det alltså Joakim Rodebäck som vann med Mikael Forslund och Christoffer Hellman som besättning. Tvåa var Ulf Myrin och Rolf Erixon och trea Erik Stenström med Bo Stenström och Erik Lundin.

I Neptunkryssare segrade hemmaseglaren Oskar Röös med Mats Rimmö. På andra plats kom Andreas Hjälmblad och Ulf Tjernberg och trea blev Göran Haglund med Per SJökvist.

Kompletta resultat finns här >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.