• Lidingö Runt | Resultat och bilder

Det var inte bara i Trosa det kappseglades. I Nävekvarn seglades Pingstregattan med 17 deltagare och där segrade Joakim Langner med J/105 Joan.

I Stockholm kördes Lidingö Runt med drygt 250 deltagande båtar. Dimma och trixiga vindar gjorde allt för att ställa till det för deltagarna. Lite dramatik utspelades när Dehler 41 4tyOne passerade lite väl nära i lovart om en Estlandsfärja. I samband med att färjan girade svängde aktern ut och kolliderade med segelbåten.  Så vitt jag förstår uppstog inga alvarligare skador.

Totalsegrare ser ut att vara DataCom med Ralf Aspholm. Nya Xp 33 seglade in på en total tredje plats.

Totalsegrare på SRS blev till slut helt nya XP 33 med Johan Delin.

Några sörmländska resultat; I X-35-klassen slutade Ludvig Axling nia av de nio startande. Aspect 40 Styv, Oaxens BK med Kalle Hultman kom på en hygglig 17 plats i klass SRS 0 bland nästan 40 startande. I SRS 1 kom Dehler 32 Spirit med Fredrik Edberg, SSSv på 8 plats av 22 startande. I den tuffa H-båtsklassen seglade SBS-båten Knock Out med Vasse Gunnermark in på andra plats bland fem båtar.

Resultat >>>

Bilder från Tommi Rotonen >>>

Mer bilder >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

4 comments for “• Lidingö Runt | Resultat och bilder

 1. 19 maj, 2013 at 18:51

  Kul att bläddra igenom så mycket bilder – liksom att Xp33 gick så bra!

 2. Magnus
  20 maj, 2013 at 08:57

  Kul tävling, dock är det trist att resultatet tar sådan tid.
  Bra skalp för Nemo att vinna ORCi!

  • 20 maj, 2013 at 09:08

   Håller med dig när det gäller resultaten. Att få upp resultat på nätet snabbt är viktigt. Det borde inte behöva ta 24 timmar innan man vet hur det gått. I en stor tävling som LR borde resultaten publiceras så fort första klassen gått i mål, och sedan uppdateras allt efter som båtarna kommer in.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.