• ÅFOR | Vänder på banan

Enligt rykten som nått Tangosailing.nu kommer KSSS till kommande ÅF Offshore Race att byta varv. Nu blir det alltså motsolsbana runt den gröna ön Gotland. Antar att det är för att man ha en mer samlad passering vid Visby.

Andra rykten säger också att det blir start för alla på söndagen med de största båtarna först. Med andra ord så får de små båtarna precis som förra året knappt se sina konkurrenter på hela racet.
Själv tycker jag ju att de små båtarna ska starta först och de stora sist. Men KSSS är oroliga för att det blir trångt i Oxdjupet när stora båtar kommer i kapp de små.
Jag tycker också att man borde avstå från poängsystemet för att räkna ihop resultatet. Kör med tid från start till mål så förstår alla och det blir lättare för oss på land att hänga med.
2012 gjorde man alltså så att man fick en tiondel i poäng av sin placering på sträckan Stockholm Sandhamn, som sedan räknades ihop med placeringen på sträckan runt Gotland.
Jag räknade på det från de senaste resultatlistorna och utfallet blir i stort sett det samma om man räknat tid från start till mål.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “• ÅFOR | Vänder på banan

 1. Johan
  30 november, 2012 at 12:02

  Kul med nya giv!

  Förändra dock lagomt, och låt småbåtarna starta dagen före, vilket var stor succé i år.

 2. Ascot
  1 december, 2012 at 13:04

  Det är klart att de mindre båtarna måste starta först, annars är ju festen redan slut när de kommer till Sandhamn. Jag kan tycka att seglingen från stan till Sandhamn kan vara en egen grej och inte räknas samman med havsköret.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.