• Watski 2star | Startgrupp 3

Uppdaterad 120525 kl. 9.15. Startgrupp tre tycker jag är en svår grupp. En jämn grupp alltså. Det finns ju tre X-332:or även i den här grappen. Lady X, Net1 och Extasy. Lady X med Mikael Algvere och Per Lindell är rookies liksom Linköpingsbåten Extasy med Johan Pettersson och Claes Andersson. Net1 med Mikael Ryking och Carl Ljungstedt har kört alla W2sB med varierat resultat. Alla har förståss möjlighet att nå pallen. Pettersson/Andersson har jag tidigare mött några gånger i Expressklassen., men jag tror Lady X är den hetaste av dessa tre 332:or.

Dagmar, Dehler 33:an från Västerås med Team SydOst, det vill säga Mikael Söder och Marcus Österberg har kört Watski 2star tre gånger med resultaten fyra, etta, trea. De är nog med och hugger i täten i år också.

En som vann förra året var Diva 35:an Grace med Safir- och Neptunkryssarmästaren Reine Svensson och Tony Karlsson. Jag räknar förståss med att Grace finns med i täten i år också.

En som står på startlistan i denna grupp är La Dolce Vita, Finngulf 33:an som totalsegrade 2010. Jag tror dock de hamnar i startgrupp fyra då jag just så ett nytt mättal på den båten. Om de nu skulle hamna här så är de förståss en given segerkandidat. Och naturligtvis ändrades mättalet igen för La Dolce Vita. Den båten är ju naturligtvis livsfalig. De vann väl Ornö Runt 2010 också, och Lidingö Runt.

En intressant start gör Västerviksseglarna Magnus Stålgren och Jonas Claesson som kommit över en First 30 från Oxelösunds Båt och Motor. bandyspelaren Claesson blev trea 2010. Blir det mycket öppna bogar så kan den här båten komma högt upp, men det är inte bara att sätta sig i en ny båt och köra. Nån pallplats blir det inte, tror jag.

Cloud Nine strax efter start 2011 Foto: Jim Q

Nu höll jag på att glömma Cloud Nine, en Dynamic 3000 med Johan och Johan, Söderström och Tuvstedt. De har också en etta med sig från förra året och det har mekats en hel del med Dynamicen under våren har jag hört. Blir det blåsigt blir det blött i denna danskbygda båt. Men Tuvstedt och Söderström brukar hänga högt upp i resultaten så se upp för dem.

En sörmlandsbåt är också värd att nämnas. Vojaganta, en Nordship 360 med Burt Adolfsson och Ylva Lyander. Den här båten går bättre än man kan tro, och Burt är en mycket duktig seglare med många år i både Express och 606. Pallen rår de inte på, tror jag, men nästan.

Hmm..det blev en hel del toppbåtar…men jag måste välja tre…

ToppTipset: Lady X – La Dolce Vita – Cloud Nine

Hemsidor: Dehler 33 – Dagmar >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.