• Watski 2star | Startgrupp sex

Så har jag kommit till startgrupp sex som i min version ser lite annorlunda ut hämfört med den nuvarande från arrangören. Vissa båtar får ju nya SRS-tal varje dag… Två båtar, Simbelmyne och Merlin finns inte på min lista för grupp sex. Dessa har jag kastat in i grupp fem då de senaste SRS-breven tyder på något lägre SRS-tal.

Dreamline One - Foto: Jim Q

I den här gruppen finns en lokal båt. Dreamline One, en Linjett 40 med Urban Lagerström och Lars Jännerbring. Förra året gick det inget vidare då de blev elva av fjorton i klassen, men innan dess blev de en seger och en fjärdeplats. Burt har jag stött på många gånger på Arkö Runt och oftast så placerar han sig högt upp i resultaten. Tror att han tillhör den skara som nån gång tagit totalsegern på Arkö Runt. Linjett 40 är ocks en av de större båtarna i klassen vilket kan vara bra om det blir mycket öppna bogar. Och enligt nuvarande prognoser ser det ju ut att bli halvvind runt hela banan. Den andra Linjett 40:an Alfa Helix bör han slå.

Två SwedeStar 370 startar i denna grupp, Embla och High Five. Båda har samma SRS och båda har liknande segeluppsättning. Båda dessa kan nog hamna rätt högt upp i resultatlistan, kanske en pallplats. High Five var sjua förra året och Embla var femma 2009.

En båt som säkert vill ha mycket slör är Samuel Adams, en Elan 350 med Joakim Persson och Mats Korsbäck. Båten är förståss ny för året och det kan ju ta lite tid att lära sig en ny båt. Tidigare har Persson/Korsbäck seglat Swe-Line 36 och Sun Fast 43. Förra året blev det femte plats i klassen.
På Lidingö Runt spöade Samuel Adams systerbåten Max Matthiessen med några platser. Här seglar de inte i samma startgrupp tyvärr. Jag tror dock inte på nån pallplats för Samuel Adams. De borde nog ha haft en spinnaker i sin segeluppsättning också, inte bara gennaker som det ser ut i mätbrevet.

Dehlerbåtarna brukar göra bra ifrån sig på sånna här race. Bra alroundbåtar. 35:an Victory räknar jag bort direkt, trots namnet Victory. Däremot de två 36:orna Aqua Vera och Dehluxe. Den senare, med Ulf Sjöström och Patrik Norrgård kom femma förra året. Nära pallen.

La Ganadora - Foto: Jim Q

Min favorit till gruppsegern är den blå Arcona 370:an La Ganadora med Johan och Susanna Kull. Både 2010 och 2009 blev La Ganadora tvåa i klassen. Nu är det dags att vinna.
En annan lite kortare Arcona är Imperiet, en Arcona 340 med Paul Nord och Fredrik Westin. Westin känner jag igen från Expressklassen då vi möttes en del för några år sedan. Joe Cool och Da Capo hette Expressen. Sedan blev det X-99 några år som även Paul Nord har seglat en del. Och nu sitter dom i samma båt. Blir det inte allt för blåigt så kan nog Imperiet utmana om pallplatserna.

Mina tre favoriter är dock: La Ganadora/Arcona 370 – Embla/SwedeStar 370 – High Five/SwedeStar 370.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.