• Watski 2star | Startgrupp 4

Så sitter jag här på fredagkvällen och är redo för att knappa lite på datorn igen. Den här gången är det dags för startgrupp fyra. En lite knepig grupp. Ett antal seglare som inte deltagit förr, och en del som jag inte hittar så mycket info om heller. Och så dessa SRS-mätbrev som ändras, ibland flera gånger om dagen. I startgrupp två har idag Jose Paavola, Firstinnan fått sitt SRS bekräftat till 1,17. Grattis Jose! 0,02 sänkning jämfört med tidigare.

Trosabåten Rabalder - Foto Niklas Q

Övert på listan för grupp fyra återfinns tre Dehler 34 DD. Två av dessa kommer från Sörmland och känner varandra ganska väl sedan många duster på både Watski 2star och Arkö Runt. Nyköpingsbåten Doris med Stefan Kindeborg och Jan Jakobsen slutade åtta förra året efter att ha knäckt spinnbomen på sista etappen. Med ny spinnbom och supertrimmet belysning i kylboxen kan nog Doris utmana om pallplatserna, men jag håller nog Trosa-båten Rabalder med Kjell Enbom och Simo Ryhänen lite före. Rabalder slutade tvåa förra året, endast slagna av totalvinnaren La Dolce Vita. Jag är väl lite partisk här, men jag har Rabalder som en av favoriterna i denna grupp.
Men det finns ett par tre utmanare. Scanner 391:an Abalone är en av dessa. Per Geijer och Hans Eriksson har ju vunnit förr, men då i en Cayenne med namnet Peppar.
Abalone är ju också en vinnare. 2005 vann båten Gotland Runt. En annan utmanare till pallen är Wasa 55:an Simone med Peter och Ola Danielsson. Blir det inte allt för tufft väder så borde ju en 13 meter långa Wasa med gennaker vara  bra.

X-332:an Boxer har idag hoppat upp till grupp fyra enligt mina beräkningar. Boxer innehar ett SRSv-brev med talet 1,263, därmed borde de hamna i grupp fyra och inte grupp fem som arrangören just nu valt. För övrigt väljer arrangören att avrunda dessa SRSv-tal till två decimaler. Fel tycker jag! Har man lagt ner pengar och arbete på att mäta in i SRSv så ska man väl ha nytta av sina hundradelar.
Boxer med bröderna Mats och Sam Victorin kommer nog också att vara med och slåss i toppen. X-332:or brukar alltid gå bra, och denna båt brukar hålla till i täten. 2008 blev båten under namnet Wiklunds fyra på ORCi-SM i Sandhamn. Mats har ju också en tredjeplats på W2sB, 2009 med X-35:an Wild Thing.
Från Mälaren kommer Diva 35:an Grace med Reine Svensson och Tony Karlsson. Reine har väl vunnit fem SM i Safir, och Tony har väl varit med i besättningen. Reine har väl även spikat lite i Neppare också. Men Diva 35 på havet doublehanded är nått helt annat. Men jag tror vi ska hålla koll på denna båt i alla fall.

Min trippel i denna klass sätter jag dock på Rabalder/Dehler 34 DD – Simone/Wasa 55 – Boxer/X-332sport.

Bloggar: Boxer – X-332

Doris – Dehler 34 DD

Simone – Wasa 55


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “• Watski 2star | Startgrupp 4

  1. 24 maj, 2011 at 19:57

    Dehler 34DD Anna har fått nytt SRS-mätbrev med 1,26 och hör till den här gruppen. Anna är i grunden en standardbåt men har ”flyttat ner blyet” med hjälp av en järndistans mellan järnköl och blybulben. Distansen är ca 18 cm djup och väger ca 150 kg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.