• Tre Scampi i topp vid Fårö

Täten på lilla banan har passerat Fårö tidigt på torsdagsmorgonen. Inga Grund, X-332 håller fortfarande täten, men bakom jagar de andra. Det har blåst bra under natten. Enligt vissa uppgifter byar upp mot 12 meter. Nu blåser det vid Slite drygt fyra.
I klass ORCi Alfa är det en av mina favoriter som leder. Xplorer, X-332 toppar. 20 minuter bakom följer Valpuri, en Inferno 31 och veteranerna på Tarantella II, Swan 37, ligger trea. Tarantella II firar i år 40-års-jubileum för Gotland Runt. Halva besättningen va dessutom med för 40 år sedan.
I SRS A1 är det en gamal bekant i täten. Harri Sallin med RPP, en Contrast 36. Hur många race han kört runt Gotland vet jag inte, men han va med 1987 när jag körde första gången.
Tvåa ligger Inga Grund, X-332. Här skiljer bara fem minuter. Ytterligare en minut bakom ligger 34:an, Linjett 34:an med Mats Gustavsson. Södertäljebåten Daiquiri, en Compis 363 med Gunnar Frostell ligger här femma.
I SRS A 2 är det hela TRE Scampi i täten. Urika, Boj-Boj och Lenetta. Det syns klart att det är småbåtarnas race än så länge. Bakom Scampibåtarna följer Miss Cunduct, Mamba 311 och Team Räknäs, Miniton.
Enligt KSSS resultatlista har även båtarna på bana B börjat passera vis Fårö. Verkar lite konstigt dock om Gloria, GS 50 skulle ligga i täten. De var ganska långt bak vid Nynäs.
Ser just nu även att Linjett 34:an går in i Fårösund och har även fått det bekräftat via båten Dehlta.

Scampimicke” ringde just från Inga Grund och meddelade att de snart är vid Östergarn. Vinden har börjat avta sa han också, och enligt prognoserna kan det bli mera bleken längs Gotlandskusten nu på förmiddagen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.