• Tre dagar till start:

Så är det söndag och tre dagar till start. Flera båtar har redan anlänt till Oxelösunds hamn. Bandito kom in i går. Elanbåtarna ligger i skrivande stund i Nynäshamn och fler är på väg. Jag har koll på er ;-)
Nu får jag upp startvädret på min Sailplanner och kan se att det lutar åt sydvindar första dygnet. Krysstart, halvvind mot Landsort och kryss mot Visby. Måttlig styrka.
Jag hörde föresten viskas i mitt öra att det kan bli streamad websändning från starten och ett par båtar på racet. Låter schysst efter som jag själv inte hinner ner till Oxelösund på onsdagkvällen. Även om det inte är superspännande att glo på en sittbrunn med trötta gubbar kan man i alla fall få en uppfattning om väderförhållanden för tillfället på banan. I Visby hamn finns redan ett antal webkameror, här >>>
Så till startgrupp sju. Båtar med SRS från 1.31 till 1.35. Ett hyggligt jämt startfällt. Jag har här svårt att plocka ut vinnare. Men Serendip med Per och Björn Lindforss måste väl nämnas i sammanhanget. Södertäljebåten Aitutaki, en Wasa 41 med Calle Nyström och Fredrik Enander vann ju förra året. Jag har dock aldrig sett denna båt som nån toppbåt, men denna segling är ju inte som alla andra race. Nyström/Enander har ju varit med några gånger nu me vinner gör dom inte igen.
Arconabåtar brukar man ofta se i topp på listorna. Och visserligen har semeldagen redan varit, men det hindrar nog inte Semla från att blanda sig i en toppstrid. Team Saven är de nog mer kända som.
Arconan Spiritus är före detta Avantimebåten, och med nya ägare så får den vänta ett tag på segern.
Rio, X-35, med Ludvig ”Ludde” Axling och Lars-Albert Ahlström har börjat få fart, men en X-35 är väl inte den optimala shorthanded-båten. Tror ändå att Rio kan komma högt upp, men vinst? Knappast. Vitklucka, den andra X-35:an ska han dock hålla bakom sig tror jag.
Elan 410:an Max Matthiessen har bättre fart i år jämfört med 2009. Men jag tror inte det heller räcker till vinst.
Archambault 35:an Krut tror jag kan bli farlig. Båten vann väll på Lidingö Runt och om det inte blir för mycket kryss så syns den nog högt upp i resultatet. Knepig grupp, men mitt tips är Serendip, Semla och Krut.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.