• Årets seglare del 2

medaljerSå tänkte jag då presentera den andra av mina pristagare, en jolleseglare. Tyvärr har jag inte lyckats få tag på någon bild. Inte heller har jag fått tag på seglaren själv. Hon, för det är en kvinnlig jolleseglare, och det finns det ju en hel del framgångsrika de senaste åren. Hon bytte för nått år sedan klass från E-jolle där hon 2008 blev världsmästare. Nu är det Laser Radial som gäller.

Det står visserligen GKSS i resultatlistorna för det mesta när hon seglar Laser, men tidigare har det varit Oxelösund SS. Målsättningen med bytet av klass är naturligtvis OS. Laser är ju OS-klass och 2012 seglas det i London, eller ja, på nått vatten i närheten i alla fall. Konkurensen är tuff, det är väl bara en seglare som får äran att representera Sverige i respektive klass.
Den svenska GP-rankingen leder hon klart. 23 poäng mot 104 för tvåan. Hon har segrat i två av fyra GP-tävlingar och i de två andra har hon blivit tvåa.
På VM i Japan som avgordes i slutet på juli slutade hon 36:a och på EM blev det en fin nionde plats.
Hin ingår i SSFs SWE Sailing Team, utvecklingslandslaget.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.