• Blankt på havet igen

Sent på lördagkvällen gick 40-totaren Datscha i mål i Oxelösund. Det kom några pustar vind på eftermidagen och kvällen så många av båtarna som inte brutit tog sig i mål. Dock verkar det som vinden nu på morgonen avtagit igen och ett antal båtar finns fortfarande kvar ute på banan.

Totalsegrare blir om jag räknar rätt, Zellman/Janmark med båten Zelma, en Arcona 400.
I startgrupp 1 vinner Södertäljebåten Funny, en Dehler 29 med Anders Mathson och Niklas Svensson ombord.
Grupp två vinner Elida, S-30:an med Jacobsson/Djerf medan det bakom dem är jämt mellan tre båtar, däribland Bingman/Nyström i Wasa 38:an Samuraj som blir trea.
I grupp tre blev det lite dramatik. Efter två sträckor var det fem båtar inom en poäng. Ledaren Trixie bröt sista etappen. Likaså Eskapad på fjärde plats. Segrare blir i stället Prefix, en X-332 med  Dahl/Thörn.
I grupp fyra vinner Dehler 36:an Rut med Jonas Svenson/Mathias Gustavsson. Om jag inte är helt fel ute så är Jonas bror till Niklas som vann i grupp ett.
I grupp fem vinner förståss Zelma sedan Seventh Wave brutit sista etappen.
Och i flerskrovsklassen vinner HiQ.
Över 20 båtar har nu brutit på den sista träckan. Många har en bit hem och har tider att passa, medan andra helt enkelt inte har tålamod att sitta ute på havet och guppa.

Ett tips till arrangörerna inför nästa år. Segla banan åt andra hållet. Då får man den korta sträckan Visby-Oxelösund sist och det är då enklare att med ändring av bansträckning och ändring av vilotiden anpassa målgången i Oxelösund. Fast då måste man kanske starta tidigare för att målgången i Borgholm ska bli på dagen, men å andra sidan, hur många åskådare fanns det i hamnarna som kollade målgången? Se i stället till att ha bättre bevakning på nätet. En positionssida där man kan se båtarnas fart, kurs och hur de har seglat. Enblogg som rapporterar allt som händer samt bättre info om banändringar. Jag vill inte läsa om banändringar i tidningen, då är det ju redan för sent.

Grattis alla segrare, och bra kämpat alla seglare! Anders Mathson är föresten medlem i Trosa Båtklubb, men tyvärr seglar han för Södertälje BS.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.