• Lions Kanna 17 augusti

Det 17 augusti seglas jolletävlingen Lions Kanna, enligt kalendern. Men någon ungdomssektion finns inte längre i Trosa båtklubb. Ingen representant från TBK fanns på plats på Sörmlands seglarförbunds planeringsmöte, så de som var närvarande bestämde att TBK skulle ha seglingen den 17 augusti. Hasse Lundén och jag skötte i stort sett hela regattan själva senast, och så blir det nog i år också. Det sägs att det ska vara windsurfare med på tävlingen också?
Om det kommer att finnas någon ungdomssektion i TBK framöver är ovisst, men enligt TBKs stadgar SKA det finnas en ungdomssektion. TBKs styrelse får väl se till att fixa det då. Med närmare 400 medlemmar i klubben borde man kunna skaka fram några personer till en ungsomsstyrelse.
En gång i tiden var TBKs ungdommar framgångsrikast och störst i Södermanland. Idag finns det en, kanske två seglare. Therese Antman förståss, och så Daniel Swedberg.
1987 (tror jag det va) så samlade TBKs tävling Lions Kanna 70 startande! Det var på den tiden Thor Rölvåg styrde och ställde i ungdomsverksamheten, på den tiden hände det nått. Han ringde personligen runt i hela Sverige och bjöd in seglarna, och de som inte hade båt fick på nått sätt låna av någon.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.