• Åländsk seger på SM för 606

50 båtar deltog på 606-SM i Gävle. En båt mer än vad Expresserna hade på sitt SM. Seglingarna avgjordes under varierande förhållanden med vindar från i princip noll till över tio meter. Åländska seglarna Henrik Lundberg och Christian Johansson tog hem segern med god marginal till sina klubbkamrater Daniel Mattson och Bo Österberg. Noterbart är väl att dessa båda båtar bara skrapade ihop en spik på sju seglingar. Bästa svenska ekipage blev Karlshamnsseglarna Staffan Ek, Håkan Ek och Herman Kilsäter på tredjeplatsen. Inte heller de lyckades med att vinna speciellt mycket, noll spikar. På 22:a plats hittar vi seglare med Sörmlandsanknytning. Axel och Gunnar Strandell. Gunnar är medlem i Södertälje BS, men bor numera i Norrköping, och på SM seglade de för Uppsala SS. Ytterligare några platser bakom hittar vi en Sörmländsk båt med Micke och Anna-Karin Lövgren, seglandes för Oxelösunds SS. Micke har vi för et antal år sedan sett flitigt i Express-klassen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.