• "Peppe" Lundkvist två på M30-SM

Nyköpings-seglaren Peter ”Peppe” Lundkvist blev bästa sörmländska seglare vid Mälarbåtsmästerskapen som hölls ute på Örsbaken utanför Nyköping. Peppe slutade till slut som tvåa. Mycket dramatik utspelade sig under veckan. Bland annat blev hemmaseglaren Magnus Nilsson av med en mast i samband med en kollision, och en trämast till en M30 är inte så enkelt att fixa så där på stubben… Magnus hängde på rovan och drog upp till Stockholm där han fick låna en mast. På med masten och sedan högsta fart ner till Nyköpings klubbholme Broken igen. Väl framme klockan fem på morgonen han det bli två timmars sömn innan det va dax att trimma inför seglingarna, för till start skulle han. Senare blev en åskådarbåt rammad av en pråm på väg in till Oxelösund. Åskådarbåten, en IF-båt låg för ankar när pråmen kom tuffande över Örsbaken. Ankarlinan fastnade i pråmen och IF:en blev till jolle i över 10knop bakom. Det slutade dock lyckligt sedan IF-ägaren lyckats kapa ankarlinan med kniv.

Åter till seglingarna. Jag försökte följa seglingarna på arrangörens hemsida, men några resultat såg jag aldrig. kanske är det bara så att sidan inte funkar på Mac. Men nu vet jag i alla fall hur det slutade. här följer medaljörer och sörmländska seglare i de olika klasserna:

M22
1) Colibri/Kristina Lundevall/SS Gäddviken
2) La-Jana/Peter Scheu/Gaff Yacht Society
3) Vandy II/Karl Hammarkvist/SS Svearna
6) M:a/Linda Kowallek/Nyköpings SS
8) Solett/Stefan Hultgren/Nyköpings SS

M25
1) NEA/Robert Dybäck/Saltsjöbadens BK
2) Felicia/Kjell Gustafson/Ekolns SK
3) Summertime/Stig Kranberg/Järna BK

M30
1) Disa/Henrik Janmark/Vikingarnas SS
2) 115/Peter Lundkvist/Nyköpings SS
3) Virelay/Linus Höök/Stockholms SK
4) Wilma/Daniel Ekstrand/Nyköpings SS
12) Arosita/Magnus Nilsson/Nyköpings SS
13) Elenore/Horst Fritze/Nyköpings SS


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.