• Du Soleil II totalsegrare i årets Gotland Runt.

IMX 40:an Du Soleil II blev årets totalsegrare i Gotland Runt. Förra året slutade de tvåa i klassen.

Nu på onsdagmorgon har alla båtar gått i mål i en rekordsnabbt tävling. Många båtar har bara slagit ett enda slag, och det mellan starten och Almagrundet.

Bästa Sörmländska båt blev tillslut X-332:an Axile från Strängnäs som kom femma i IMS 2. Trosabåten Rabalder avancerade en aning på slutet och tog plats 31, något Kjell Enbom med besättning knappast är nöjda med.

Jag återkommer ikväll med siffror och statistik från tävlingen.

Resultat >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

0 comments for “• Du Soleil II totalsegrare i årets Gotland Runt.

  1. Patrik
    6 juli, 2007 at 12:59

    Angående resultatet för Rabalder kan vi delvis hålla med om att vi inte känner oss nöjda med placeringen, men samtidigt tycker vi att vi genomfört seglingen på ett mycket bra sätt! Efter en fantastiskt fin start och framförallt första kryss så låg vi mycket bra med i klassen (min gissning är top 3). Då vi närmade oss Gotska sandön dog vinden ut och vi hamnade i ett bleke. Känslar var att det vart ett vakuum kring ön och även om vi tyckte att vi höll ut en bit så var det inte tillräckligt för att hålla fart i båten. Under första natten blev vi ifatt och förbi seglade av väldigt många båtar. Detta är ju givetvis en del av seglingen och många av de båtarna som kom ifatt bakifrån tycker förstås att de gjorde ett skickligt drag genom att gå ifrån rumbline en bit ut till havs för att hålla fart. Med alla rätt!
    När morgonen kom och med den vinden så var det bara för team rabalder att börja trimma segel, jaga placeringar. Det gjorde vi framgångsrikt, men utan direkt möjlighet till vägval (då vi hela tiden höll god fart mot nästa way-point) var det svårt att ta in för mycket på båtarna framför oss. Vi är nöjda med seglingen! ..lite besvikna på resultatet..men framförallt sugna på Revanch! :).
    Kul uppdatering av G/R 2007 på denna sidan!, och bilderna vart ju riktigt bra ;). /Patrik, för Rabalder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.