• E-jolle-medaljer till Södermanland igen.

I går avslutades JSM i Marstrand. Förväntningarna var höga på de sörmländska E-jolleseglarna, och dom levde upp till förväntningarna.

Guld till Josefin Olsson, OxSS. Hon vann sex av nio race. Två blev Sofia Steninger också från OxSS och trea blev KSSS-seglaren Rebecka Harding. Trosas Therese Antman slutade på en sjunde plats vilket är mycket bra även det. Tyvärr tappade hon lite sista dagen med en 14:e och en 30:e plats. Kajsa Sundklev, OxSS slutade på 14:e plats och Martina Thorn, även hon OxSS slutade 31:a.

I killklassen segrade Göteborgsseglaren Victor Hedberg. Nyköpingsseglaren Oskar Kowallek kom på 36:e plats och Daniel Swedberg slutade på 49:e plats, vilket är klart godkänt för Daniel.

På Optimistsidan är det så många seglare så man seglar i olika grupper. Först kvalas det, sedan seglas det finalseglingar. I tjejklassen slutade Maria Bjurén, OxSS på 16:e plats i ”Silverfinalen” vilket motsvarar 56:a av ca 80 seglare. Trosas Felix brodin slutade på 30:e plats i ”guldfinalen” medan Torshällas Eddie Klemets slutade på 15:e i ”silverfinalen” (70) och Oskar Forssberg, NySS kom på 38:e (93) plats i ”silverfinalen”.Ungefär 160 seglare deltog bland killarna i Optimistjolle.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.