• 479 jollar gör upp om JSM och JRM i Marstrand

bild077.jpg

På onsdag går startskottet för de första seglingarna i årets JSM. 479 båtar i elva klasser. Från Södermanland deltar tio seglare. Trosa båtklubb har tre. Felix Brodin i Optimistjolle, Therese Antman och Daniel Swedberg i E-jolle. Felix missade att kvala in till JNM via rikskvalet. Nu har han chansen att ta en av de återstående platserna. 30:e plats blev det på förra årets JSM och på rikskvalet i år slutade Felix 44:a.
Andra Sörmlandsseglare är Maria Bjureen från Oxelösund, Eddie Klemets, Torshälla och Oskar Forssberg från Nyköping. Ingen av dem lär ha med toppen att göra, men Felix bör var den som har chans till bäst placering. Ostkustseglare brukar inte höra till toppen, och inte i år heller. Jesper Gunneling, HjBK, Gustav Larsson, RÅSS och Victor Abenius tillhör favoriterna. På tjejsidan däremot kan det mycket väl bli ostkust i topp. KSSS-seglaren Julia Gross kan mycket väl ta guldet bland tjejerna.

I E-jolle är det roligare att vara sörmlänning. Sofia Steninger och Josefin Olsson, båda Oxelösund, tog nyligen guld respektive silver vid ”stora” SM i E-jolle. Trea då var KSSS-seglaren Rebecka Harding med förflutet i både Trosa BK och Södertälje BS. Jag tror också att Kajsa Sundklev, OxSS, och Therse Antman, Trosa, har fina placeringar på gång. Inga medaljchanser kanske men en plats bland de 15 bästa är bra. Maria Thorn, OxSS och Daniel Swedberg, Trosa, lär hålla till på den nedre fjärdedelen. Victor lär annars vara ett gångbart namn när det gäller kampen om medaljerna bland killarna.

På tisdag efter lunch är det dags för Tune-up, sen börjar allvaret, och leken, för JSM är mer än bara en tävling. JSM är en seglarfest.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.