• Avgörande i Louis Vuitton Cup.

Fyra omgångar kvar innan det är dags för semifinalerna i Louis Vuitton Cup.
Tre team är redan klara, BMW Oracle, Emirates Team New Zeeland och Luna Rossa.
Tre team slåss om den fjärde platsen, Desafio Espanol, Victory Cahallenge och Mascalzone Latino. Spanjorerna har fem poängs försprång på Victory.
Idag söndag möter spanjorerna den tyska United Internet och om inget oförutsett händer så vinner den gröna spanska båten klart. Samtiding tar sig svenska Victory ann franska Areva och det bör bli en säker seger för Sverige. Fortfarande fem poängs försprång alltså för Spanien.
I morgon måndag, en match som kan avgöra det hela. Victory Challenge möter spanska Desafio Espanol. Det lär bli tätt. Hoppas det blir uppskjutet en timme, jag jobbar ju till halvfyra…. Jag tror Sverige vinner. Holmberg och gubbarna har seglat bättre och bättre, och senast mot BMW såg det riktigt bra ut. Sedan tror jag inte Desafio vinner mot varken BMW eller Luna Rossa, och om Sverige ska fixa semifinalplatsen krävs då seger mot både New Zeeland och Mascalzone Latino, vilket inte kommer att ske, på sin höjd segrar de mot Italienarna. Sverige missar därmed semiplatsen med en poäng.

Hade inte Desafio Espanols protest mot M Latino gått igenom hade Victory fixat detta…tyvärr.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.