• Arkö Runt | Bra fart på anmälningarna

Arko_001Arkö Runt seglas den 22 augusti och det känns som anmälningarna strömmar in i riktigt bra takt. Nu på tisdag morgon är det 17 anmälda. Det låter kanske inte så mycket, men förra året var det 23 en vecka innan start. Kan det bli 70 båtar i år? Eller kanske ännu fler?

Tango är förståss anmäld och det vore ju kul med några fler Expresser. I Norrköpingsområdet finns ju några Expresser som borde kunna vara med. SWE24 och SWE774 bland annat.

Två Rival 22 är också anmälda, och visst borde det kunna bli betydligt fler. Det vimlar ju av Rivaler i Nyköpings SS. Passa på att ta revanch på SWE3 Winny som är anmäld.

Sedan förra året ingår ju även en klubbtävling där ett pris delas ut till bästa klubb. Reglerna är enkla, fem resultat räknas samman. Det innebär ju att det är bra att ha minst fem båtar till start från klubben. OxSS har just nu fem båtar anmälda, och NySS har fyra. Att TBK ska få med fem är jag tveksam till. Jag är glad om vi får med oss någon båt härifrån.

1990 var för övrigt ett bra år för Trosa BK på Arkö Runt. Vi var nio TrBK-båtar på plats i det 160 båtar stora fältet. 6 av Trosa-båtarna slog sig in på topp 20. Det händer nog inte igen…

Jag har hört att Erik ”segel och paddel” Barkefors planerar att köra singlehanded med sin Maxi 777. Nån som vågar utmana han?

Det finns gott om priser att tävla om. Förutom totalsegrare och priser till de tre första i varje klass delas följande priser ut:  -50 % tjejbåt  -Seniorbåt 50 % av kategorin 60 år  -Tidigare Arkö Runt vinnare  -100 % familjebesättning  -Ungdom född >1990 100%  -Deltog ej 2014 (Bo Ossians och Ulla-Britt Erikssons vandringspris)
Dessutom lottas nyttopriser ut till de som är närvarande vid prisutdelningen.

Arkö Runt >>>

Min statistiksida inför Arkö Runt >>>


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

2 comments for “• Arkö Runt | Bra fart på anmälningarna

  1. 8 augusti, 2015 at 17:02

    20 anmälda nu.

  2. 10 augusti, 2015 at 10:02

    23 anmälda nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.