• Sandhamnsregattan är i mål

Efter ett antal dagars seglande har det i Sandhamn korats en del mästare. Klasserna Drake, Smaragd, A22 och X-35 tävlade om SM-medaljerna. Jag följde delar av X-35-racen via datorn. Via TracTrac-tjänsten kan man få ut en hel del. Sträcktider, medelfarter, toppfart, placeringar vid respektive rundning.
För X-35:orna var det första gången man tävlade om SM-titeln i klassen, och det blev en jämn kamp där det avgjordes i sista racet. Till att börja med var det SWE129 Swallow med Anders Åhman som dominerade. De vann tre av de fem första racen. Men i lördagens två avslutande race gick det inte alls lika bra, och konkurenterna med Nautiska i spetsen knappade in. Nautiska med Douglas Eklund knep guldet med en poängs marginal till slut. Av rapporterna att dömma var det ganska knepiga förhållanden under lördagen.
Det var för övrigt väldigt jämt i hela klassen. Till exempel slutade Valdemarsvik på sjunde och näst sista plats. Men om de vunnit sista racet hade de tagit bronspengen.

X-35-resultat >>>

I Drake deltog 33 båtar. SM-guldet gick här till GKSS-båten 5i12 med Martin Pålsson. Sweet Alice med Hans Liljeblad tog silvret.

Resultat Drake >>>

I Smaragd deltog 27 båtar och här dominerade Johan Davidsson, (Långedrag) med besättning stort.  Förutom en DSQ så blev det sex spikar och två tvåor på nio starter.  Johan Bursell, Saltsjöbaden var hela 14 poäng bakom.

Resultat Smaragd >>>

I A22 kom 17 båtar till start och även här dominerade en båt stort. Joakim Rodebäck med besättning spikade sju av nio race. Ingen tvekan om att det är rätt båt som vinner alltså…
Lite sörmländska inslag fanns det här i form av Roffe ”Plåt” med Nyköpingsseglaren Magnus Gustavsson ombordsom tog hem bronset.

Resultat A22 >>>

Här kan man se alla race på TracTrac i repris >>>

Fast jag lyckas inte få TracTrac att funka på min MacBook här hemma. Inga felmeddelanden, bara ett vitt fönster, och inte heller på iPaden via appen.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.