• Seapilot 2star | Startgrupp 3

Startgrupp tre innehåller för närvarande 17 båtar. Här återfinns två ”rookiesar” Emira och Farvel. Emira, Dufour 34, kan nog tänkas hamna ganska högt upp i listan. Emira deltog på ORCi-EM som gick i Sandhamn i sommras. Det slutade med en tionde plats av 30 i klassen. Bakom sig hade de bland annat La Dolce Vita som också återfinns i den här klassen. PÅ ÅF Offshore Race blev det en nionde plats strax framför Lady X av 18 båtar. Emira kan nog vara med och tampas om en plats på pallen, men då krävs att de besegrar minst två X-332 och det är  inte helt enkelt.

X-332 Snekkja med Andwinge/Björkholm har deltagit i alla sex 2star-seglingar och placerat sig i topp hela tiden. Två ettor, tre tvåor och en fyra. Den enda som slog Snekkja förra året var en annan X-332, nämligen Lady X med Mikael Algvere och Per Lindell. De låg också bra till för två år sedan innan de bröt tävlingen. Dessa båda X-332 kan mycket väl vara etta och tvåa år igen. Båten är ju en riktigt bra allroundbåt så vädret spelar inte så stor roll.
FreeInMotion, fd. Net 1, kan även den segla snabbt. Två gånger har den båten hamnat på pallen i gruppen. FreeInMotion har både Gennaker och Spinnaker i mätbrevet men jag tror inte det hjälper dem upp på pallen i år.
Nyköpingsbåten Inga G vann för nån vecka sedan Notstickshällan Race i Trosa, men då handlade det om ”full crew”-tävling. Inga G får nog enligt mig finna sig i att slåss om platserna närmast bakom prispallen. Konkurrensen i gruppen är hård.

Dynamic 3000 Cloud Nine slutade trea förra året, men ledde efter två etapper. ÅFOR 2013 vann de och på Lidingö Runts short handed-klass blev de tvåa. Med lätta till måttliga vindar lär Cloud Nine vara het även här, och X-332:orna får se upp.

Kanske måste man också räkna med one off-bygget Mithril från Västerås. Mithril spikade sin klass förra året och tidigare har det blivit fyra treor, liksom även på ÅFOR förra året. Nja…jag har mina favoriter klara här, och jag tror västeråsarna får göra upp om platserna närmast utanför pallen.
Och så den snabba Finngulf 33 La Dolce Vita med Per Lindstedt. Totalseger 2010. Det har även blivit segrar på Lidingö Runt och Ornö Runt samt topplaceringar på Gotland Runt/ÅFOR, men mitt tips är dock att La Dolce Vita hamnar utanför pallen i år.

Mina tre båtar i grupp tre är: Lady X/X-332 – Cloud Nine/Dynamic 3000 – Snekkja/X-332


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

7 comments for “• Seapilot 2star | Startgrupp 3

 1. 23 maj, 2014 at 07:42

  Du har med en lättvindgardering. Jag tycker att SunFast 3200 kan vara med som en hårdvindsgardering. Sen väljer jag Mithril och La Dolce Vita så har jag också nämnt tre båtar. Vi får se vem som får flest (om någon…) på pallen ;-)

 2. Anders Ekholm
  23 maj, 2014 at 10:36

  Jag hoppas på Tyresö båtklubb. Snekkja liten favorit. Freeinmotion med ny fathead stor, flipp eller flopp? Erfarenhet finns ombord. Emira kan överraska

 3. Mats V
  23 maj, 2014 at 11:32

  Klart jag håller på mina X-bröder i Start 3 men jag tror La Dolce och Emira blir lite för svåra nötter att knäcka. Tippar: 1. La Dolce Vita 2. Emira 3. Snekkja. Sätter en Piggelin på det.

 4. Johan Kindeborg
  25 maj, 2014 at 22:06

  Jag tror på Doris,Stefan och Björn. Blir det ”ren” segling med mycket kryss och läns utan vare sig stiltje eller kulingvindar så vinner dom hela köret.

 5. Henrik Borg
  1 juni, 2014 at 12:17

  Skönt att du inte fick rätt här, Västeråsare i klar majoritet på Pallen ;)

  • Peter Kross
   1 juni, 2014 at 12:27

   Grattis Henke till gruppsegern!

 6. 2 juni, 2014 at 13:37

  Grattis Henrik o andra duktiga Västeråsare, som verkar kunna segla jäkligt bra även utanför grodhavet.
  Seglarhälsningar
  Stefan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.