• Årets Seglare i Sörmland är…

Vid tisdagens årsmöte i SdSF delades det ut priser för utmärkelsen ”Årets Seglare i Sörmland”. En liten korrigering i kategorierna har även gjorts till i år. Tidigare har utmärkelsen delats ut till jolle- respektive kölbåtsseglare, men från och med i år är det i stället junior respektive senior som är kategorierna.

Till pristagare i kategorin senior utsågs Nyköpingsseglaren Peter Fritz. Peter är en dominant i Rival 22-klassen och visade klass genom att ta hem mästerskapstiteln för fjärde året i rad. Rival 22 har dessutom på senare år haft ett uppsving med runt 20 deltagande båtar på mästerskapen. Tyvärr kunde Peter inte närvara vid prisutdelningen, och faktum är att han troligen inte vet om att han fått priset heller då han befunnit sig långt här i från.

På juniorsidan blev det unga men rutinerade Måns Gustafsson från Strängnäs som fick utmärkelsen. Måns seglar Zoom 8 där han blev distriktsmästare och även hade ett riktigt bra resultat på nordiska mästerskapen där han slutade på 14:e plats. Måns är även en framgånsgrik kölbåtsseglare i Team Fore. Teamet består mest av jolleungdommar med Måns pappa Mattias som ”coach”. De vann bland annat Vårcupen (SäSS), Arkö Runt (OxSS) och Kommunmästerskapet.
Släkten är värst sägs det…Om jag har koll på släktbanden så var det Måns farbror som fick utmärkelsen i fjol. Nyköpingsseglaren Magnus Gustafsson.

Priset årets seglare i Södermanland delas ut av Tangosailing.nu och Sörmlands Seglarförbund.


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• Årets Seglare i Sörmland är…

  1. 6 november, 2013 at 13:27

    Kul att ni lyfter fram prestationer under året och när det gäller Måns så är det ”klockrent”. Peter har jag ingen koll på men fyra RM i rad låter som ett bra resultat även om det är få Rivaler som visar sig utanför klassen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.