• Watski 2star | Startgrupp 1

Siffrorna som ses i ovanstående lista till höger är placering i startgrupp respektive år.

Så är det åter dags för lite genomgång av Watski 2star-deltagarna. Som vanligt blir det ett inlägg för respektive startgrupp. Risken finns dock alltid att saker och ting förändras innan start. Deltagare faller ifrån, ändrade SRS-tal med mera.

Startgrupp ett består i skrivande stund av 14 båtar. Tre av dessa är rookies, det vill säga, har aldrig deltagit i W2s förut. Roffe ”Plåt” Erixon är en av dessa rookies. Nån nybörjare inom segling är han dock inte, tvärtom. Prishyllan hemma i Visby är antagligen rätt stor. Han vann 2012 SM-guld i tre klasser, A22, M22 och Neptunkryssare. Dessutom gjorde han samma sak 2011. Totalt har han 14 SM-guld. Jag tror dock inte han vinner detta.

Göran Fahlén och Hans Lundén är även de rookies i sammanhanget,  men båda är mycket rutinerade seglare. Göran har seglat över Atlanten och gjort många långseglingar. Däremot saknas kappseglingserfarenheten. Fyra starter i Trosa BKs klubbtävlingar har det blivit genom åren. Hasse Lundén däremot har massor med kappseglingsrutin. På 80-talet dominerade han i Comfort 30-klassen, var riksmästare många år och vann det mesta i Stockholm och Sörmland. Men jag tror Trosabåten Drama Queen hamnar i slutet av listan i alla fall.

Den tredje rookien i gruppen känner jag inte till så värst mycket om, mer än att Christer Torninger är försäljningschef på Watski.

Min stora favorit i grupp ett är, som vanligt, Funny, Dehler 29 med Anders Mathson och Niklas Svensson. De har kört alla Watski 2star Baltic och vunnit klassen två gånger. Båda gångerna va de dessutom trea totalt. Ingen annan har ännu lyckats med bedriften att ta en pallplats totalt vid två tillfällen. Niklas Svensson har gott om tävlingsrutin. Fastnet Race och Kieler Woche är bara två tävlingar han varit med om att vinna.

Främsta utmanare till Funny är enligt mig Scampi Jubilee. De har visat goda resultat och både Per och Magnus har goda meriter. De vann ju startgruppen förra året. Många bröt dock, men Scampi Jubilee ledde även efter två etapper, innan ovädret bröt ut. Per har även lyckats få ner SRS-talet till 1,095 vilket ju är lägre än en vanlig Scampi. Scampi Jubilee bygdes till halvtonnar-VM i Sandhamn 1980.

Solidtango är en annan kandidat till toppen. Flera bra resultat de senaste åren visar att Johan Lundqvist har fart på sin Arcona 321, och i år har han även fått ner sitt mättal en bit ytterligare. Precis som 2012 har han med sig film- och fotomannen Stefan Blom.

Facil 35 - Hambo från Södertälje

En lokal båt som jag har bra koll på är Facil 35:an Hambo med Nisse Nyström och Ingvar Bingman. Dessa herrar känner båten väl och kan säkert vara med högt upp. Nisse har seglat sin Hambo i över 30 år och placerar sig ofta högt i resultatlistorna. 2012 totalsegrade han i Sörmlandsregattan. Mycket kryss vill de ha, men inte för mycket vind. Men det är väl vad alla dessa som jag räknat upp vill ha.

En liten varning för Linjett 32an Felicia, med ett SRS på 1,108!

Mitt topp-tre-tips: Funny/Dehler 29 – Scampi Jubilee/Scampi Special – Solidtango/Arcona 321


Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail

1 comment for “• Watski 2star | Startgrupp 1

  1. Peter Kross
    26 maj, 2013 at 18:46

    roligt att Per Hansson har fått fart i Scampi Jubilee. Har tävlat mot båten på mälaren för några år sen och då hade båten svårt att segla upp till respittalet (skiljer i och för sig ca två pinnar idag).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.