• Watski 2star | Startgrupp 5

Nu är det startgrupp fem som ska studeras. 15 båtar har jag fått in i den gruppen. Diva 35:an Fabolous har arrangören i en annan grupp då den ännu inte har något mätbrev, men förra året seglade Fabolous med 1.279 i SRS och om den båten kommer till start borde det bli där i närheten. Janne Hird med Faboulous vann väl Tjörn Runt förra året? Men jag anar att de inte kommer till start då det ännu inte finns nått mätbrev. Nån som vet nått? Även om de kommer till start så tillhör Fabulous inte nån av mina favoriter.

Som storfavorit håller jag förståss Strängnässeglarna Jonas Svensson och Bo Frånberg. Svensson har deltagit tre gånger tidigare i Watski 2star med sin Dehler 36 Rut. Två gånger har det blivit gruppseger. En gång räckte det ända till totalsegern för Rut. Jonas som för övrigt är bror till Niklas Svensson som seglar på Dehler 29 Funny, är en mycket rutinerad seglare med flera Gotland Runt, seger i Fastnet, med Harald Axling, och seger i Kieler Woche med Farr 31:an Bertlid & Co. Både Jonas och Bo Frånberg tillhör även besättningen på X-35:an Rio som deltar i Volkswagen X-35 Cup där det för övrigt blev seger i GP 1.

J/105:an Joan med Joakim Langner och Rikard Wallin bör vara en farlig utmanare till Rut. Joan seglade hem gruppsegern förra året och Joakim Langner är en runtinerad seglare med många meriterande placeringar, bland annat etta på IMS-EM 2001. Langner är också forskningschef på SMHI. Han om någon borde väl hitta rätt i vädersystemen ute på havet ;-)

La Ganadora, Arcona 370 Foto: Jim Q

En båt som jag alltid framhåller som en av favoriterna år den blå Arcona 370:an La Ganadora. Johan och Susanna Kull har deltagit tre gånger med resultaten två, två, tre. Susanna Kull var väl med och vann Gotland Runt för några år sedan på Arcona 400 Barken Bar. Besättningen då bestod av ett gäng duktiga jolleseglare.

Det finns nog fler som vill blanda sig i toppstriden i denna grupp. J/109:an Matador till exempel med Jonas Grandér och Mattias Jonson. Matador brukar seglas väl med goda placeringar, men en J/-båt vill väl gärna ha bra med undanvind, helst slör för att komma till sin fulla rätt. Matador blev för övrigt trea på Gotland Runt 2011

En annan utmanare skulle kunna vara Dehler 36:an Dehluxe med Ulf Sjöström och Patrick Norrgård. De vann ju faktist gruppen förra året och brukar hålla sig väl framme i resultatlistorna. Dehler 36:an är väl också en båt som går bra i de flesta väder, och framför allt kryss.

ToppTipset: Rut – Joan – La Ganadora

Bloggar: J/105 Joan

1 comment for “• Watski 2star | Startgrupp 5

 1. Johan Kull
  27 maj, 2012 at 21:22

  Hej niclas

  Fint kort på min båt La Ganadora
  Kan jag få tag i orginalet eller en kopia

  Johan Kull

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.