• Watski 2star | Startgrupp 2

Vi kör på med en startgrupp till i dag då tiden är lite knapp. I startgrupp två vimlar det av Linjetter och X-båtar. Linjett 33:orna brukar vara framgångsrika och lika så X-332:or. Dock har Linjetterna fått ordentligt höjt mättal i år och X-332:orna i grupp två har genom mätbrev fått sänkt. Att inte ha X-332:orna som favoriter vore fel. De båda Tyresöbåtarna Snekkja och Trixie har flera topp-placeringar från Watski 2star och andra seglingar, och båtarna går bra i de flesta väder. Den tredje X-332:an i grupp två är Strängnäsbåten Axile med Harald Axling.  Axile har dock inte gått riktigt lika bra som de två andra 332:orna på de fyra W2s som körts. Däremot blev Harald tvåa med Axile på Östersjömaran ett år när det blåste ordentligt. Rutin har han så det räcker. Mängder med kappseglingar genom åren. Gotland Runt, Öland Runt, SM, Fastnet Race och för några år sedan genomförde han en segling ensam runt Scandinavien.

Harald Axling i starten 2010 Foto: Jim Q

Mixern Mon Amie med Roland Bergman och Olof Torvestig har även de ordentligt med rutin. Blir det lite blåsigt så kan det nog bli fart på Mon Amie. Nu mera ingår det även en gennaker i garderoben, ett bra segel att ha på en tävling som denna.

Linjetterna har jag ju redan varit inne på. De lär få det svårare i år, men Flax med Svenzon/Svärd ska man nog hålla koll på. Likaså 35:an Sea U från Östertälje med Sundin/Berensen.

Smålänningarna Bo Djerf och Lennart Jakobsson seglar en Eloge 38 vid namn Nirvana. Förra året blev de tvåa i klassen och 2008, då i en S-30 så tog de segern i klassen. Blir det bara lite vind så lär Nirvana med sina 38 fot finnas med högt upp.

En båt som jag tänker ha lite extra koll på är TopSpin, en Mani 32 med Carl-Axel Forssén och Jonas Levander. Jag har seglat mot dem många gånger när de höll till i Expressklassen med den blå Expressen Lova. Jag tror inte de rår på topp-tre, men strax där bakom.

ToppTipset: Snekkja – Trixie – Nirvana

Bloggar:

Linjett 33 – Lina-Maria >>>

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.